Φυλακές Τρίπολης: Oι φλόγες απείχαν μερικές εκατοντάδες μέτρα
Φυλακές Τρίπολης: Oι φλόγες απείχαν μερικές εκατοντάδες μέτρα
Σε συνέχεια ενός δύσκολου καλοκαιριού αναφορικά με τις πυρκαγιές ανά τη Ελλάδα, ήρθε και η σειρά της πόλης μας να βιώσει, ευτυχώς για λίγες ώρες, τον εφιάλτη της πύρινης λαίλαπας.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της φωτιάς στον Άγιο Βλάση, το Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρίπολης τέθηκε σε συναγερμό, καθώς ήταν η πρώτη δομή της πόλης από την οποία οι φλόγες απείχαν μερικές εκατοντάδες μέτρα. Με ορατή την πιθανότητα εκκένωσης των φυλακών, άμεση ήταν η κινητοποίηση των εργαζομένων υπό την φυσική παρουσία και καθοδήγηση του επόπτη εισαγγελέα του Καταστήματος, κ. Μανιάτη Ευάγγελου.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο των Εξωτερικών Φρουρών Ε.Σ.Κ. Τρίπολης,  έχουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και να δώσουμε συγχαρητήρια στον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης κ. Γαλιώτο Ιωάννη, στους συναδέλφους πυροσβέστες, στους πιλότους των εναερίων μέσων-ιδιαιτέρως δε στον πιλότο του Ericksson, ο οποίος κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες με συνεχείς «χειρουργικές» ρίψεις μέχρι να πέσει το σκοτάδι-, στους φορείς της πόλης μας και στους εθελοντές, που με συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε αντίξοες συνθήκες να θέσουν σε έλεγχο και να σβήσουν την φωτιά, που πέρα από τον φυσικό πλούτο του Μαινάλου, ήταν πολύ κοντά στο να απειλήσει κτίρια και ανθρώπινες ζωές.

                                                               Για το Δ.Σ.

        Ο  Πρόεδρος                                                        Ο Γραμματέας        

   ΔΡΟΥΖΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                               ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ