Τιμήθηκε η ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Τρίπολη (pics-vid)
Τιμήθηκε η ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Τρίπολη (pics-vid)
Σε μια ενδιαφέρουσα και παράλληλα συγκινητική εκδήλωση, τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος, στο Μνημείο Προσφύγων Μικράς Ασίας, που βρίσκεται στην πλατεία Φιλικών στην Τρίπολη.

Αφού τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, παρουσία της στρατιωτικής και πολιτειακής ηγεσίας, όλοι μεταφέρθηκαν προς την πλατεία Φιλικών, όπου υπάρχει το μνημείο Προσφύγων της Μικράς Ασίας, το οποίο είναι δωρεά του κ. Γεώργιου Καραγιάννη, που έχει αναδειχτεί και επίτιμος Δημότης του Δήμου Τρίπολης.

Εκεί, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και στη συνέχεια, ο Φιλόλογος κ. Ηλίας Χαλκιάς μίλησε γι’ αυτό το σημαντικό γεγονός, που αποτελεί σταθμό στην Ελληνική Ιστορία.

ekklisia

Μίλησε, για τα γεγονότα που προηγήθηκαν και φτάσαμε στην Γενοκτονία, που στοίχισε τόσες πολλές ζωές καθώς και για την εικόνα που θα είχε η Ελλάδα αν δεν είχε συμβεί αυτό το γεγονός.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο δωρητής του μνημείου ο κ. Γεώργιος Καραγιάννης, ο οποίος αφού κατέθεσε στεφάνι, εμφανώς συγκινημένος μίλησε για την πατρίδα του, την Τρίπολη και για το γεγονός της Γενοκτονίας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της Πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

karagiannis

dojologia

stratos

episimoi

#εκδηλωση #VIDEO