«Το δάσος και το νερό: δύο πηγές ζωής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» Εκπαιδευτική δράση στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας
«Το δάσος και το νερό: δύο πηγές ζωής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» Εκπαιδευτική δράση στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης και το Κέντρο Εκπαίδευσης για…

Δασικής Ιστορίας Μαινάλου, στο Χρυσοβίτσι.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου, το οποίο λειτουργούσε ως πρότυπο εργοστάσιο ξυλείας έως τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και να γνωρίσουν εργαλεία και πρακτικές υλοτόμησης και επεξεργασίας του ξύλου. Επιπλέον θα συνομιλήσουν με υλοτόμους και με τον δασολόγο κ. Δημήτριο Λύρα σχετικά με τον παραδοσιακό τρόπο υλοτόμησης, την αειφορική διαχείριση του δάσους του Μαινάλου και την ορθολογική χρήση των πρώτων υλών. Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι θα λάβουν μέρος σε μια σειρά διασκεδαστικών μουσειο-παιδαγωγικών δραστηριοτήτων, που έχουν σχεδιαστεί από το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Καστρίου (παιχνίδι ρόλων, παρατήρηση φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, περίπατος στο ελατόδασος), ενεργοποιώντας τις αισθήσεις, τις γνώσεις και τη φαντασία τους.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

* Η μετακίνηση των συμμετεχόντων θα γίνει δωρεάν, με λεωφορεία από Τρίπολη, Δημητσάνα και Μεγαλόπολη. Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00) ή στο e-mail ymy@piraeusbank.gr.

** Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.