Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος παρουσίασε μία μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση στο Αττικό Άλσος
Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος παρουσίασε μία μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση στο Αττικό Άλσος
Ξεπερνώντας τα 67 χρόνια λειτουργίας και έχοντας περισσότερους από 300 συλλόγους ανά την Ελλάδα η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) παρουσίασε μία μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση στο Αττικό Άλσος, με συμμετοχή σπουδαίων μουσικών και τραγουδιστών, που έχουν καταγωγή από την Αρκαδία, οι…

Μια μεγάλη ορχήστρα από δέκα (10) εξαιρετικούς μουσικούς με φυσικά παραδοσιακά όργανα απέδωσαν το ηχόχρωμα των Αρκαδικών τραγουδιών.

Στο κλαρίνο ο Κώστας Ζαφειρόπουλος, στη φλογέρα ο Ανδρέας Νιάρχος, στο βιολί ο Τάσος Γουσέτης, στο σαντούρι η Ιωάννα Ρήγα, στο λαούτο ο Γιώργος Παππάς και στο νταούλι ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της παρουσίασης.
Την επιμέλεια της παράστασης, των κειμένων και τον συντονισμό είχε η πολιτισμολόγος κ. Διαμαντοπούλου Γεωργία.

Συμμετείχαν τα χορευτικά των Αρκαδικών συλλόγων Αγίου Δημητρίου, Ηλιούπολης, Ιλίου, Περιστερίου, Ελληνικού Παραδοσιακού Χορευτικού Ομίλου και των Τσακώνων του εν Πειραιεί «ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ».

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Πέννυ Καλύβα που σημείωσε ότι στην Αττική υπάρχει μια άλλη Αρκαδία, άνθρωποι που κρατούν ισχυρούς δεσμούς με την πατρίδα τους, γι’ αυτό και δραστηριοποιούνται εκατοντάδες εθνικοτοπικοί Αρκαδικοί σύλλογοι με κοινή αναφορά, διαχρονικά, την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, το κοινό σωματείο όλων των Αρκάδων.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ιδιαιτέρως τους: κ. Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη Γεώργιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Γιαννακόπουλο Βασίλη, καθώς και τον κ. Ρώμα Χάρη καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ.
Σημειωτέον ότι η παράσταση αυτή είχε ενταχθεί στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής, όπως με προηγούμενη ανακοίνωση είχαμε ενημερώσει.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. αναπτύσσοντας τους στόχους του νέου Δ.Σ. είπε: «Θέλουμε να εκφράσουμε έναν καινοτόμο τρόπο που θα κινητοποιεί πολίτες και πολιτεία για την ανάδειξη, διάδοση, αναστύλωση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με απώτερο σκοπό την υποδοχή και ένταξή τους στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Η αξιοποίηση με αναπτυξιακή στόχευση μέσω ενός καλά σχεδιασμένου πολιτιστικού και δημιουργικού τουρισμού, με χαρακτήρα αειφορικού προσανατολισμού, θα συμβάλλει στην εθνική και τοπική ανάπτυξη».
Χαιρετισμό απηύθυναν: ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο διευθυντής του καλλιτεχνικού Φεστιβάλ κ. Χάρης Ρώμας.

Παρευρέθηκαν: ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο Πρωτοσύγγελος της Ι. Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιάκωβος Κανάκης, ο Πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου Αττικής Γεώργιος Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Μπάμπης Αλεξανδράτος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής και πολιτευτής Φωτεινή Δαλιάνη, ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης και οι Αντιδήμαρχοι Νεκτάριος Μπαρούτσας και Λένη Μπέτσα, ο Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης κ. Ατζινάς Ιωάννης, ο τ. υφυπουργός Άμυνας Λουκάς Αποστολίδης, ο τ. δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκορης, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης και πολιτευτής Ευάγγελος Γιαννακούρας, οι τ. δήμαρχοι Γιώργος Μπορούτσης, Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, Γιάννης Σταθόπουλος, οι εκδότες Κώστας Καλύβας, Δημήτρης Γιαννακούρας, Κώστας Φίλανδρος.

Μεγάλος αριθμός Προέδρων, τα Δ.Σ. των Αρκαδικών Συλλόγων, Φορέων και το Δ.Σ. της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Στο τέλος όλοι μαζί, χορευτικά, μουσικοί και ο κόσμος ενώθηκαν στην σκηνή. Χόρεψαν με κέφι και πρωτοφανή ενθουσιασμό γνήσια δημοτικά τραγούδια της Αρκαδίας.
Το νέο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους Αρκάδες που παρευρέθηκαν, τους καλλιτέχνες, τους δασκάλους χορού, τα χορευτικά για την συμμετοχή τους και την στήριξη που μας έδωσαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η ωραία παράσταση.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο, την κ. Πένυ Καλύβα για την παρουσίαση, τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Χάρη Ρώμα, γιατί και αυτός περήφανος Αρκάς είναι, κατά βάση ΟΛΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.

 7

Ο Πρόεδρος

Μπένος Παναγιώτης 

Ο Γεν. Γραμματέας

Πισιμίσης Ιωάννης

Ο Υπεύθυνος Τύπου

Λουρδής Γεώργιος

#ΧΟΡΟΣ #ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ_ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ_ΕΛΛΑΔΟΣ