Από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου η Τρίπολη θα λέει “Say Cheese”!

Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι εισηγητές, πρόκειται να λάβουν μέρος στο Διεθνές συνέδριο τυροκομίας και φεστιβάλ τυριού που θα λάβει χώρα στην Τρίπολη και πιο συγκεκριμένα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Στόχος η δικτύωση και συνεργασία των τυροκόμων και των παραγωγών, η συμμετοχή σε εκθέσεις, σε προγράμματα γνωριμίας, γευσιγνωσίας και προβολής των τοπικών τυριών, η ανάπτυξη και τουριστική αξιοποίηση των Δρόμων τυριού των Βαλκανίων.

Στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης 29 Μαρτίου, ξεκινά το συνέδριο τυροκομίας με τοποθετήσεις, εισηγήσεις, αναλύσεις, όλες με κοινό παρονομαστή την τυροκομία και την κτηνοτροφία της ευρύτερης περιοχής.

Το Φεστιβάλ Τυροκομίας παίρνει τη σκυτάλη από το Διεθνές Συνέδριο το μεσημέρι της 29ης  με masterclass και μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, τον βασικό χώρο στον οποίο θα φιλοξενείται η έκθεση τυριών από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, θα προαναγγελθεί επίσημα στις 5.30μμ, η σειρά εκδηλώσεων του φεστιβάλ και το εορταστικό κλίμα θα συνεχιστεί με μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Τριπόλεως με τη συνοδεία τοπικού μουσικού σχήματος. Το πρόγραμμα θα κλιμακωθεί με μία συναυλία των «Σουρλουλού», οι οποίοι μέσα από σύγχρονες φόρμες της παραδοσιακής μουσικής της υπαίθρου θα μας προσκαλέσουν σε χορό!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και διαδικτυακά τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου, αλλά και να ενσωματώσετε για αναμετάδοση τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/live/CSbGjb6oAwI?feature=share

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και διαδικτυακά την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, αλλά και να ενσωματώσετε για αναμετάδοση τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/live/4-cku-S1o0w?feature=share

Το άρθρο “Say cheese! Balkan cheese” Διεθνές συνέδριο τυροκομίας και φεστιβάλ τυριού στην Τρίπολη  εμφανίστηκε πρώτα στο astros-kynourianews.gr.

Πηγή