Ανακοινώθηκαν οι εκδηλώσεις του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που θα γίνουν στις 22 και 25 Μαρτίου 2019 στην Τρίπολη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 22ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2019.

  • Ώρα 10,30 π.μ.: Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Πόλης, στις Υπηρεσίες του Δημοσίου, της Περιφέρειας και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με φροντίδα των προϊσταμένων τους.

 

  • Ώρα 11,30 π.μ.: Συγκέντρωση στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων αντιπροσωπειών των μαθητών των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, με τους καθηγητές τους, τους δασκάλους και βαθμοφόρους τους, όπου θα γίνει έπαρση Σημαίας, θα ψαλλεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες 24ης και 25ης Μαρτίου 2019 όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., των ΟΤΑ, των Τραπεζών και των οδών, πλατειών και Μνημείων της Πόλης.
Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019

  • Ώρα 07:00 π.μ.:Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική μουσική θα περιέλθουν χωριστά τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.

 

  • Ώρα 08:00 π.μ.:Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Άρεως, σύμφωνα με τις διαταγές της Διοίκησης Κέντρων IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

 

  • Ώρα 10:30 π.μ.:Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Κων/νο Μακρή, Διευθυντή 3ουΓενικού Λυκείου Τρίπολης.

 

  • Ώρα 11:30 π.μ.:Συγκέντρωση των Επισήμων και του λαού της πόλης στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

  • Ώρα 12:00 μ.μ.:Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Ελλήνων Προσκόπων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Χώρος της Παρέλασης ορίζεται η οδός Εθνικής Αντίστασης. Μετά το τέλος της παρέλασης, στην Πλατεία Άρεως μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της Τρίπολης θα χορέψουν ελληνικούς χορούς.