Ενάμιση μήνα μετά από την ψήφισή του, μπαίνει σε εφαρμογή ο νόμος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τον οποίο όποιοι προκαλούν ταραχές έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία συλλαμβάνονται και διώκονται αυτεπαγγέλτως. Πριν από λίγη ώρα, μέλη του περίφημου «κινήματος» «Δεν πληρώνω», που διαδήλωναν για πολλή ώρα έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιούνται αυτή την ώρα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, προσήχθησαν στην Αστυνομία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως προηγήθηκαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναγκάστηκαν να ζητήσουν και ενισχύσεις!

Οι «αλληλέγγυοι» ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ του «δεν πληρώνω», ισχυρίζονται πως διαμαρτύρονταν γιατί πρώτες κατοικίες βγαίνουν στο σφυρί για μικρά χρέη (συγκεκριμένα, μία πρώτη κατοικία 65τ.μ. στην Κυψέλη, για χρέη 33.000 ευρώ, με επισπεύδον ένα ιρλανδικό fund). Οι «κυβερνητικοί» ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ του «συλλάβετε τους ταραξίες», θυμίζουν πως οι πλειστηριασμοί είναι μνημονιακή υποχρέωση και τους ζητούν να «διαλυθούν ησύχως»… Εξάλλου, πολλοί από τους δεύτερους είναι πρώην ηγετικά στελέχη των πρώτων, καθώς μεταπήδησαν από το «δεν πληρώνω» στις καλοπληρωμένες υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες.

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, και… ό,τι βγει. Εκλογές έρχονται, όλα επιτρέπονται…. Μένει τώρα να δούμε, αν στους σημερινούς προσαχθέντες «δεν-πληρωνίτες» θα απαγγελθούν κατηγορίες ή θα τους αφήσουν ελεύθερους να πάνε σπίτια τους μέχρι την επόμενη Τετάρτη, όπως έγινε με το χθεσινό «ντου» του Ρουβίκωνα σε ομιλία του Υπουργού κ.Τσακαλώτου.

Πάντως, ο κ.Λαφαζάνης και η κα Κωνσταντοπούλου δεν έχασαν την ευκαιρία, και έσπευσαν σε συμπαράσταση προς τους 8 προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ.

 

Είχε προηγηθεί επείγον κάλεσμα του κινήματος για να συγκεντρωθεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται. Δείτε την ανακοίνωση του κινήματος.

«ΕΠΕΙΓΟΝ! Αύριο στις 10 π.μ. η σεσημασμένη κορακοσυμβολαιογράφος Σγούρα Βαρβάρα (οδός Καποδιστρίου 18) έχει αναλαβει την εκτέλεση 5 ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Μεταξύ αυτών βγάζει στο σφυρί μια ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 66 τετραγωνικών στην Κυψέλη, για 33.000 ευρώ με επισπεύδον το ιρλανδικό fund Polis Dania. Αύριο το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα δώσει το αγωνιστικό παρών εξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο της συγκεκριμένης δοσίλογης. Η προπαγάνδα του Συριζα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Κάτω η χούντα των πλειστηριασμών!»