ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διακοπή λειτουργίας υποκαταστήματος τράπεζας Πειραιώς στην Τ.Κ. Λεβιδίου Αρκαδίας

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε χθες αναφορά στη Βουλή σχετικά με την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Λεβίδι Αρκαδίας και ακόμη απέστειλε επιστολή στην διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς ζητώντας να επανεξεταστεί το θέμα με το υποκατάστημα στο Λεβίδι το οποίο εξυπηρετεί πολλούς κατοίκους, τουρίστες, επιχειρήσεις και ηλικιωμένους. Διαβάστε παρακάτω την αναφορά και την επιστολή.

 

AΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα

            Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη

Θέμα: Επιστολή του Ζάβου Δημήτρη σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Λεβίδι Αρκαδίας

Κύριε Υπουργέ,

Σας αναφέρω την από 16/06/2020 επιστολή του κ. Ζάβου Δημήτρη σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην Τ.Κ. Λεβιδίου Αρκαδίας

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί πολλά χωριά και αρκετούς ηλικιωμένους κατοίκους οι οποίοι μετά τη διακοπή λειτουργίας του, θα υποχρεώνονται να μετακινούνται στην Τρίπολη για τις συναλλαγές τους και ζητά να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση που πλήττει την περιοχή.

Σας καλώ να λάβετε γνώση και να με ενημερώσετε για τις ενέργειες της αρμοδιότητάς σας επί του σημαντικού θέματος.

Αθήνα, 16.06.2020

Ο Αναφέρων Βουλευτής,

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2020

Προς: Διοίκηση Τράπεζας Πειραιώς

Υπόψη Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Χρήστου Μεγάλου 

Θέμα: Διακοπή λειτουργίας υποκαταστήματος τράπεζας Πειραιώς στην Τ.Κ. Λεβιδίου Αρκαδίας

Αξιότιμε κύριε,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να αναφερθώ στην ενδεχόμενη οριστική απόφαση για  διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Λεβίδι Αρκαδίας και να ζητήσω την επανεξέταση της απόφασης αυτής.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής έχουν αναστατωθεί από αυτή την προοπτική καθώς η λειτουργία του συγκεκριμένου υποκαταστήματος είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή για τους εξής λόγους:

  • Το συγκεκριμένο υποκατάστημα δεν εξυπηρετεί μόνο το Λεβίδι, αλλά πολύ περισσότερα χωριά (μέχρι και την επαρχία Καλαβρύτων), καθώς διαθέτει το πιο προσβάσιμο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.
  • Στην περιοχή κατοικούν αρκετοί συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιήσουν τα ΑΤΜ, ούτε να μετακινηθούν στην Τρίπολη.
  • Στην περιοχή υπάρχειέντονη αγροτοκτηνοτροφική και τουριστική δραστηριότητα και πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώσουν απρόσκοπτα τις υποθέσεις τους, καθώς θα πρέπει να μεταβούν στην Τρίπολη, ενώ και οι πολυάριθμοι επισκέπτες της περιοχής δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Επιπλέον σύμφωνα με τους κατοίκους εάν για την οριστική σας απόφαση παίζει ρόλο το κόστος του κτηρίου του υποκαταστήματος, υπάρχει προσφορά ιδιώτη που παραχωρεί το ακίνητό του για εγκατάσταση της τράπεζας. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από τους ίδιους τους κατοίκους υπάρχει «πίεση» για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Λεβίδι γιατί το προσωπικό μετακινείται από άλλα καταστήματα.

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή πιστεύουμε ότι η διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος θα πλήξει αρνητικά την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, σας παρακαλώ για την συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος Λεβιδίου, όπως ζητούν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής.

Με εκτίμηση,

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος