Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο Ανδρέας Λυκουρέντζος πέρασε την πόρτα του γραφείου 131 στη βουλή  όπου  βρίσκονται τα ντοσιέ με την δικογραφία  της Novartis προκειμένου να ενημερωθεί για τις κατηγορίες που αφορούν το πρόσωπο του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους στην κατάθεση των τριών μαρτύρων αναφέρεται ότι ο κ. Λυκουρέντζος είχε συχνές τηλεφωνικές επαφές με τον κ.Φρουζή αλλά και επικοινωνία με SMS προκειμένου ο πρώην υπουργός υγείας να προωθήσει τα προϊόντα της Novartis  αλλά και να πληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας. Λόγω αυτών των επαφών οι μάρτυρες εκτιμούν ότι ο κ. Λυκουρέντζος δωροδοκήθηκε με πάνω από 200.000 €.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο κ.Λυκουρέντζος η μόνη επαφή που είχε με τον αντιπρόεδρο της Novartis ήταν όταν ο ίδιος επισκέφτηκε το  υπουργείο υγείας και ζητούσε στο πόσο  2,2  δις της φαρμακευτικής δαπάνης να προστεθεί και 24% ΦΠΑ.  Οπως χαρακτηριστικά είπε ο πρώην υπουργός υγείας «τότε σκοτωθήκαμε με το Φρουζή και έκτοτε δεν τον έχω ξαναδεί». Όπως ανέφερε ακόμη ζητά το άνοιγμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών προκειμένου να αποδειχθεί το ψευδές των ισχυρισμών. Σε δηλώσεις του ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρει ότι «αυτοί οι οποίοι θεωρούν ιδιοκτησία τους το δημοκρατικό πολίτευμα και επιχειρούν με πρακτικές κατά παραβίαση των κανόνων του Συντάγματος να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους οδηγούν σε εκτροπή. Είναι τόσο αστεία η υπόθεση ώστε να εμφανίζουν εμένα ως χρηματιζόμενο. Με τη δική μου περίπτωση αλλά και άλλων καθιστούν παντελώς αναξιόπιστες  τις υποτιθέμενες μαρτυρίες.

Επαναλαμβάνω ότι ως υπουργός δεν είχα την αρμοδιότητα της φαρμακευτικής πολιτικής και ουδεμία σχέση είχα με τη φαρμακευτική εταιρεία και ουδέποτε συναντήθηκα με οποιοδήποτε στέλεχος της Novartis  ή άλλης εταιρείας. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται»