Ο άνθρωπος που σε μία νύχτα έκλεισε τις ελληνικές τράπεζες, κάνει κόμμα, και το ονομάζει… «Μέρα25»!

Ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα την τελευταία τριετία – ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, ένας από αυτούς – ο Γιάνης (με ένα ν) Βαρουφάκης, «προσγειώνεται» για λίγες εμφανίσεις στην χώρα που σημάδεψε, και ιδρύει – μέσω social media – κόμμα με τίτλο «μέτωπο ευρωπαϊκής ρεαλιστικής ανυπακοής», με τη συντομογραφία «ΜέΡΑ25», και περιμένει από τους Έλληνες να τον ψηφίσουν κιόλας! Προφανώς ως αναγνώριση για το πλούσιο έργο του, που κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους 200 δις ευρώ, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ.Βίζερ, capital controls, το 25% του εισοδήματός τους, και άλλα πολλά, που ήρθαν από την οικονομική διακυβέρνηση Τσίπρα-Βαρουφάκη-Καμμένου του 2015.

Περιμένουμε τα σχόλια του κ.Τσίπρα για το πάλαι ποτέ “asset” (κεφάλαιο», ελληνιστί) της Κυβέρνησής του, και – γιατί όχι; – και της λαλίστατης κας Μπαζιάνα, που κάθε 5η Ιουλίου κλαίει από οργή, ενθυμούμενη το τεράστιο δημοψήφισμα Τσίπρα-Βαρουφάκη.

(Σημείωση: υποθέτουμε πως η κατάληξη «25» του «ΜέΡΑ25» προκύπτει από τη χρονολογία κατά την οποία πιθανολογείται να επανέλθουν οι ελληνικές τράπεζες σε πλήρη λειτουργία – δέκα χρόνια μετά από τη «μοιραία νύχτα» που σχεδίασε γι’αυτές ο Γιάννης -με ένα ν- Βαρουφάκης…)