Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η Ιωάννα Λυτρίβη, «έχει δώσει το είναι της για την κατάρτιση, καθώς η εκπαίδευση δεν αφορά μόνο τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά και την ανάγκη να υπάρχει δια βίου εκπαίδευση. Έχει να συνεισφέρει πολλά μέσα και από την ακαδημαϊκή πορεία και την εμπειρία στον ΕΟΠΕΠ».
Η ίδια ανέφερε μετά την ανακοίνωσή του ονόματός της ότι «η πολιτική είναι καθημερινή άσκηση. Έχω σπουδάσει σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο πολιτικές επιστήμες με έμφαση στην απασχόληση και είχα την ωραία ευκαιρία να δω τις πολιτικές αυτές στην πράξη, στο πεδίο, στον ΕΟΠΕΠ. Είδα ότι η δουλειά στη βάση είναι κρίσιμη γιατί δεν γίνονται όλα από τα επάνω. Στις πολιτικές αυτές που επενδύουν κατά προτεραιότητα και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία της συμπόρευσης στα δύσκολα».
Η Ι. Λυτρίβη: δήλωσε: ” Η πολιτική είναι καθημερινή άσκηση. Έχω σπουδάσει σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο πολιτικές επιστήμες με έμφαση στην απασχόληση και είχα την ωραία ευκαιρία να δω τις πολιτικές αυτές στην πράξη, στο πεδίο, στον ΕΟΠΕΠ. Είδα ότι η δουλειά στη βάση είναι κρίσιμη γιατί δεν γίνονται όλα από τα επάνω. Στις πολιτικές αυτές που επενδύουν κατά προτεραιότητα και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία της συμπόρευσης στα δύσκολα”.
Ποια είναι η Ιωάννα Λυτρίβη
Η Ιωάννα Λυτρίβη έχει καταγωγή απο το Κορακοβούνι του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας.
Είναι 41 ετών, Δρ. πολιτικών δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης. Η Ιωάννα Λυτρίβη είναι πολιτικός επιστήμονας με διδακτορικό δίπλωμα στις πολιτικές δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, από όπου έλαβε και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας.
Ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), κατά την τετραετία 2019-2023, συνέβαλε στη ανάδειξη των ποιοτικών διαστάσεων του πεδίου της δια βίου εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, συμβάλλοντας καταλυτική στη διαδικασία πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων: εξασφαλίστηκε στους Διπλωματούχους των ΙΕΚ, η δυνατότητά να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ανώτατη εκπαίδευση, πιστοποιήθηκε ο νέος πρότυπος Οδηγός Κατάρτισης, εγκρίθηκε η νέα μεθοδολογία ανάπτυξης και επικαιροποίησης Επαγγελματικών Περιγραμμάτων, απλοποιήθηκε η διαδικασία αδειοδότησης των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, αναπτύχθηκε η δυνατότητα ψηφιακής έκδοσης των Βεβαιώσεων και Διπλωμάτων στους επιτυχόντες των πάσης φύσεως εξετάσεων πιστοποίησης.