Ο Αστέρας έμεινε όρθιος στο Ηράκλειο και κράτησε τη 12η θέση.

Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στο Ηράκλειο, με τον Αστέρα Τρίπολης να είναι καλύτερος και να παίρνει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας (1-1) απέναντι στον ΟΦΗ. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, αλλά οι Αρκάδες ήταν πιο απειλητικοί. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με πέναλτι του Βαζ, αλλά οι Αρκάδες ισοφάρισαν με τον Τσιλιανίδη και διατηρήθηκαν στη 12η θέση που οδηγεί στην παραμονή.

Σε ένα κατάμεστο «Γεντί Κουλέ», ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκαν με μοναδικό στόχο τη νίκη. Οι Αρκάδες μπήκαν πιο καλά και είχαν την κατοχή της μπάλας και στο 11’ είχαν δοκάρι, σε κεφαλιά του Μαρτίνες, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τασουλή. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι σε κράτημα του Σασί από τον Βλάχο και ο Βαζ στο 17’ ευστόχησε για το 1-0. Στο 20’ ο Γιακουμάκης είδε κεφαλιά στο δοκάρι για τους Κρητικούς.

Στην συνέχεια όμως, ο Αστέρας πίεσε για το γκολ. Στο 26’ ο Σωτηρίου μπλόκαρε σουτ του Τασουλή και στο επόμενο λεπτό ο Φερνάντεθ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ. Ως το τέλος του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να πιέσουν, ενώ οι παίκτες του ΟΦΗ δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αστέρα να είναι πιο κινητικός και να ψάχνει το γκολ. Στο 56’ το σουτ του Τριανταφυλλόπουλου, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Σωτηρίου, πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η πίεση του Αστέρα απέδωσε στο 59’ και ο Τσιλιανίδης με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ο ΟΦΗ ανέβασε στροφές στα τελευταία λεπτά και στο 79’ η προσπάθεια του Γιακουμάκη πέρασε δίπλα από την εστία του Αθανασιάδη. Στα τελευταία λεπτά χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ, με τον Αστέρα να παίρνει τον πολύτιμο βαθμό.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Ποτουρίδης (51’ Κυριακίδης), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νάστος, Βαζ, Φερέιρα (70’ Ναμπί), Γιακουμάκης, Σάσι.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Μαρτίνες, Βλάχος, Κώτσιρας (90+3’ Δουβίκας), Τριανταφυλλόπουλος, Τασουλής (74’ Αραβίδης), Βαλιέντε, Μουνάφο, Μπέλοκ, Τσιλιανίδης, Φερνάντεθ (82’ Ρόλε).