Η «Ψηφιακή Κοινωνία» δεν είναι μόνο μια ψηφιακή πλατφόρμα. Η «Ψηφιακή Κοινωνία» υπερβαίνει το ψηφιακό κόμμα, τόνιζε στην συνεδρίαση της ΚΠΕ ο υπεύθυνος του εγχειρήματος, Γιώργος Καραμανώλης

Η «Ψηφιακή Κοινωνία» λοιπόν ανήκει σε όλους τους πολίτες, δίνει ρόλο και λόγο σε όλους τους πολίτες ώστε μέσα από τις υποδομές του κινήματος η φωνή των πολιτών να ακούγεται σε κάθε χώρο δράσης: Στη Βουλή, στις πόλεις, στις τοπικές κοινωνίες και γενικά σε κάθε χώρο δράσης. Για όλους τους πολίτες λοιπόν υποστηρίζει τον περιφερειακό διάλογο, για καλές πρακτικές, για ιδέες, για προτάσεις που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες. Υποστηρίζει επίσης τις προτάσεις παρεμβάσεων. Υποστηρίζει ανοικτές εκδηλώσεις και πρόσβαση σε γνώση.

 

Η πλατφόρμα της «Ψηφιακής Κοινωνίας» αναβαθμίζει τον ρόλο των μελών και των φίλων. Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακών δικτύων και ψηφιακών οργανώσεων, θεματικών και γεωγραφικών. Υπάρχει η δυνατότητα για διαβούλευση και απευθείας επικοινωνία των μελών και των φίλων με τους τομείς πολιτικής.

 

Υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στοιχείων στο μητρώο μελών. Αναπτύσσονται, το ονομάσαμε το «ΚΕΠ» του κινήματος, ψηφιακές δεξιότητες. Συλλέγουμε όλα τα αιτήματα των μελών και των φίλων και κάθε πολίτη για θέματα που αφορούν τον τρόπο χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και προσπαθούμε να οργανώσουμε και εκπαιδευτικά workshops.

 

Μέσα από την «Ψηφιακή Κοινωνία» υποστηρίζεται επίσης η οικονομική υποστήριξη του κινήματος με διαφάνεια και λογοδοσία. Η πλατφόρμα της «Ψηφιακής Κοινωνίας» είναι λειτουργικά και τεχνικά έτοιμη και τις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες. Παρέχει τη δυνατότητα, όπως είπα και στην αρχή, της συμμετοχής των πολιτών, πρόσβαση στο ψηφιακό κίνημα και υποστηρίζει τη λογική του ανοικτού καλέσματος στην κοινωνία.

Παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να προτείνει δράσεις και παρεμβάσεις του κινήματος. Παρέχει τη δυνατότητα άμεσης συμμετοχής σε ανοικτές εκδηλώσεις, ψηφιακές ή φυσικές, σε όλη την Ελλάδα.

 

Όλοι δραστηριοποιούμαστε κοινωνικά, πολιτικά και επαγγελματικά. Ρωτήστε γύρω σας πόσο θελκτικό ή πόσο εύκολο είναι για κάποιον νέο που ενδιαφέρεται να συζητήσει θέματα για την κοινωνική κατοικία, για παράδειγμα να έρθει σε μια κομματική εκδήλωση. Αυτό το οποίο επιχειρούμε εδώ είναι αυτήν την υπέρβαση.

 

Η πλατφόρμα της «Ψηφιακής Κοινωνίας» υποστηρίζει επίσης την πρόσβαση στις λειτουργίες του ψηφιακού κινήματος, καθώς επίσης και την άμεση δυνατότητα να γίνει κάποιος μέλος και να ανανεώσει τη συνδρομή και να υποστηρίξει με διαφάνεια οικονομικά το κίνημα.

 

Δείτε τις εικόνες και επισκεφτείτε την ιστοσελίδα digitalsociety κάνοντας ΚΛΙΚ Ε Δ Ω