Δίνει τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο αναδιαπραγμάτευσης του συγκεκριμένου μέτρου

«Τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοσθούν» απάντησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε ερώτηση για το περιθώριο αναδιαπραγμάτευσης του μέτρου για την περικοπή των συντάξεων από την αρχή του ερχόμενου έτους.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν ξεκάθαρος για την απόφασή του ενώ, την ίδια ώρα, στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος έθετε στους εκπροσώπους των δανειστών ζήτημα αναβολής για την εφαρμογή του μέτρου.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, με αυτό τον τρόπο ο κ. Γιουνκέρ δίνει τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο αναδιαπραγμάτευσης του συγκεκριμένου μέτρου ξεκαθαρίζοντας ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν.

Εξάλλου, ο κ. Γιουνκερ είπε ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων του 2015 έκανε ότι μπορούσε να κρατήσει την χώρα στην ευρωζώνη την στιγμή «που πολλοί λίγοι ήμασταν αυτοί που υποστηρίζαμε την Ελλάδα» .

Σε ό, τι αφορά τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δεν ήταν «ο πιο εύκολος συνομιλητής που είχα» αλλά ότι πλέον οι δύο άνδρες έχουν αναπτύξει προσωπικές σχέσεις και ότι η Ελλάδα πλέον «βρίσκεται στον σωστό δρόμο».

Για τη συμφωνία με τα Σκόπια ο κ. Γιουνκέρ είπε ότι ήταν από αυτούς που καλούσε τα δύο μέρη να βρούνε μία συμφωνία. Ο ίδιος επισκέφτηκε τα Βαλκάνια τον περασμένο Φεβρουάριο – Μάρτιο και είχε ανταλλάξει απόψεις με τον Ελληνα Πρωθυπουργό.

«Ελπίζω αυτό που έχουμε οραματιστεί να γίνει πραγματικότητα. Οι δύο εταίροι έχουν επιδείξει μεγάλο θάρρος» είπε χαρακτηριστικά.