Την Κυριακή 20 Μαρτίου ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινά την αναδιάταξη της κομματικής μηχανής του ΠΑΣΟΚ, με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

 

Τρεις μέρες πριν την συμπλήρωση των πρώτων εκατό ημερών στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα καλέσει τα μέλη της κεντρικής επιτροπής να ξεκινήσουν την κάθοδο στους πολίτες με στόχο την συσπείρωση παραδοσιακών και νέων ακροατηρίων του κόμματος και αναμένεται να περιγράψει τα επόμενα ορόσημα, όπως είναι η ανακοίνωση της επιτροπής αυτό-οργάνωσης, του ψηφιακού κόμματος και του προσδιορισμού του συνεδρίου.

 

Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένας χάρτης γεγονότων ως τα τέλη της Άνοιξης και τις αρχές του καλοκαιριού με προγραμματικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα ώστε να συνδιαμορφωθούν τα προγραμματικά προτάγματα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Θεματικές ενότητες όπως είναι η ενέργεια, η υγεία, το αγροτικό μοντέλο, η διαφάνεια, η οικονομία κτλ θα φιλοξενηθούν σε πρωτεύουσες νομών αλλά και σε περιοχές του λεκανοπεδίου.

 

Ο κ. Ανδρουλάκης όπως επισήμανε και στην συνέντευξη του στην LIFO «η πολιτική του κ. Μητσοτάκη ισχυροποιεί τους ήδη ισχυρούς και ο κ. Τσίπρας μιλά στο όνομα των πολλών αλλά χωρίς να έχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να βελτιώσει τη ζωή τους. Ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε χτυπώντας φορολογικά τη μεσαία τάξη, χωρίς να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες. Και οι δύο με τις πολιτικές τους διόγκωσαν τα προβλήματα» δίνοντας το στίγμα του προγραμματικού του λόγου.

 

Αναφερόμενος, δε, στην πολιτική του στόχευση καθώς και στον σχεδιασμό για την αναδιάταξη του κόμματος ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι «δεν φιλοδοξούμε να είμαστε μόνιμα στην αντιπολίτευση. Φιλοδοξούμε να γίνουμε κυβέρνηση και να υλοποιήσουμε τη σοσιαλδημοκρατική πολιτική μας» περιγράφοντας ότι η σοσιαλδημοκρατία που είναι στην προμετωπίδα της πολιτικής του, σημαίνει μια ισχυρή δημοκρατία με κοινωνικό κράτος και κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Ενδιαφέρον στην συνέντευξη είχε ότι αναφέρεται κόντρα στα ταμπού στα οικονομικά του κόμματος του και επισημαίνει ότι θέλει «να είμαστε σε όλα εντάξει και οι πολίτες να ξέρουν ότι κάνουμε μια πραγματικά νέα αρχή», γι’ αυτό και δεσμεύεται ότι όλες οι δαπάνες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα αναρτώνται στο διαδίκτυο. «Τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι πρέπει να βλέπουν πού πάνε οι φόροι τους» ανέφερε χαρακτηριστικά στη LIFO ο κ. Ανδρουλάκης.

 

Την Τετάρτη ο κ. Ανδρουλάκης θα μετέχει στην τηλεδιάσκεψη των ευρωπαίων σοσιαλιστών (PES), για την Ουκρανία. Εκεί θα συμμετέχουν οι πρωθυπουργοί της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τηλεδιάσκεψη δεν θα μετέχει ως παρατηρητής ο κ. Τσίπρας.