Το ολοκληρωμένο και άριστα μεθοδευμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όλοι τώρα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους διότι αύριο θα είναι πολύ αργά. Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα (17/4/19 ) ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τοπική κοινωνία της Αρκαδίας. Εργαζόμενοι στην κεντρική διοίκηση του ΠΑ.ΠΕΛ., φοιτητές και πολίτες νιώθουν “προδομένοι” από τον προσχηματικό διάλογο που έκανε με τους θεσμικούς φορείς ο αρμόδιος Υπουργός.

Τίποτα από αυτά που δεσμεύτηκε προφορικά δεν τηρήθηκε. Η μεγαλύτερη κατάκτηση της Αρκαδίας αλλά και της Πελοποννήσου τα τελευταία 20 χρόνια είναι το Πανεπιστήμιο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να υποβαθμίσει το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αυτό που με αγώνες κατακτήσαμε. Επιβεβαιώνονται σιγά – σιγά οι φωνές που έλεγαν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί με την απομάκρυνση της έδρας του Πανεπιστημίου από την Τρίπολη.Μόνο η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με την πρότασή της ταυτιζόμαστε πλήρως διεκδικώντας Πολυτεχνική και Κτηνιατρική Σχολή στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Όλοι οι θεσμικοί παράγοντες αυτού του τόπου πρέπει να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και όχι με μισόλογα για το θέμα του Πανεπιστημίου. Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή δεν θα πρέπει να συνδέσει με τη θητεία της αυτή την απαξίωση του ΠΑ.ΠΕΛ. ενώ όλοι οι κυβερνητικοί  ( και όχι μόνο ) παράγοντες αυτού του τόπου πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και να παλέψουν για να μη περάσει αυτό το Νομοσχέδιο.

Όσοι αυτές τις ώρες μένουν άφωνοι και αδιάφοροι θα είναι συνυπεύθυνοι για το ΄’έγκλημα” που διαπράττεται εις βάρος της Αρκαδίας και των πολιτών της.

 

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΝΙΚ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

“ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ”