Τρίπολη: Συγκέντρωση για 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου
Τρίπολη: Συγκέντρωση για 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου
Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973.

Οι προσπάθειες να περάσουν στη λήθη τα ιστορικά συμπεράσματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα σύγχρονα μηνύματα που μας δίνει, θα πέσουν στο κενό! Γιατί ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει: 

  • με το σύνθημα “Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ” την ανάγκη να δυναμώνουμε την πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να σταματήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδομές της χώρας να μετατρέπονται σε «ορμητήρια πολέμου» για τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων καπιταλιστών.
     

  • με το σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” να κάνουμε υπόθεση του δικού μας αγώνα την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας, των σπουδών των παιδιών μας. 

Η επέτειος των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για τη στήριξη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ. 

Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία. Εκεί είναι η δύναμή μας. Στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα. Εκεί όπου συναντηθήκαμε και το προηγούμενο διάστημα, αντιπαλεύοντας όλες τις εκφράσεις της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα των κεφαλαιοκρατών. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να υψώσουν το ανάστημα τους σε αυτή την πολιτική πού όπως τότε, 50 χρόνια πριν, έτσι και σήμερα θεωρεί τις ανάγκες μας κόστος και να παλέψουμε μαζί: 

∙ Για την αποδέσμευση της χώρας μας από τις ενώσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη φιλία, αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών, το τσάκισμα του εθνικισμού- φασισμού. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά του. 

∙ Για ολόπλευρη μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, κόντρα στην υποβάθμιση της και την παραπέρα εμπορευματοποίησή της. 

∙ Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με την υπογραφή ΣΣΕ που να ανταποκρίνονται στο σήμερα. 

Όλοι στη συγκέντρωση για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη, στις 6:30μμ, στην πλατεία Πετρινού, στην Τρίπολη.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ