Τρίπολη: Παρατείνεται το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου γυναικών «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου»
Τρίπολη: Παρατείνεται το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου γυναικών «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου»
Μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου παρατείνεται η εφαρμογή στην περιοχή του Δήμου Τρίπολης του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου», που αφορά στον δωρεάν προληπτικό έλεγχο των γυναικών του δήμου με μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου.

Ο συγκεκριμένος είναι ο 2ος κύκλος εξετάσεων και επανελέγχου, ο οποίος έχει ξεκινήσει στον δήμο της αρκαδικής πρωτεύουσας από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου, στο πλαίσιο του πάνω προγράμματος που υλοποιείται από το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης.

Η παράταση, μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουνίου, του προγράμματος κρίθηκε αναγκαία λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που υπάρχει, έτσι ώστε να εξεταστούν ακόμα περισσότερες γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Τρίπολης.

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα του ΕΙΟ, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της αρκαδικής πρωτεύουσας. Οι ενδιαφερόμενες να προγραμματίσουν το ραντεβού τους μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 271 0 233351 (Δήμος Τρίπολης) και 271 3 610243 (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας από 25 έως 70 ετών με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων.