Τα παραθαλάσσια χωριά και οικισμοί της Νότιας Αρκαδίας
Τα παραθαλάσσια χωριά και οικισμοί της Νότιας Αρκαδίας
Στην Αρκαδία εκτός απο τους πολύ ωραίους χειμερινούς προορισμούς που συναντάμε και επισκεπτόμαστε για μια χειμερινή εξόρμηση στο βουνό , έχει και πολύ όμορφα ψαροχώρια που μας τραβούν το ενδιαφέρουν καθώς και παραθαλάσσιους οικισμούς για τις καλοκαιρινές πλέον εξορμήσεις και…

Τυρός

1920px Tyros apo to kastro

Ο Τυρός (Τσακωνικά: Τερέ) είναι οικισμός του νομού Αρκαδίας.

Υπήρξε έδρα του Δήμου Τυρού και τωρινή έδρα της Δημοτικής Ενότητας Τυρού του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Περιλαμβάνει τρεις οικισμούς: τον Άνω Τυρό ή Μέσα Τυρό, τον Κάτω Τυρό και την Παραλία Τυρού.

Είναι μία από τις παλαιότερες ναυτικές πολιτείες της Πελοποννήσου και ανήκει στην περιοχή της ιστορικής Τσακωνιάς όπου ακόμη ομιλείται η Τσακωνική διάλεκτος και χορεύεται ο παραδοσιακός τσακώνικος χορός.

Βρίσκεται στο μέσο της Κυνουρίας, ανάμεσα στις υπώρειες του Πάρνωνα και τις ακτές του Μυρτώου πελάγους. Απέχει 180 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 71 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, 70 από το Άργος, 20 από το Λεωνίδιο, 30 από το Άστρος και 14 νμ από τις Σπέτσες.

Σαμπατική

1920px Sampatiki Σαμπατική

Η Σαμπατική είναι ένας μικρός οικισμός στις ακτές της Αρκαδίας.

Η περιοχή έχει ένα μικρό λιμανάκι και μια παραλία με βότσαλα. Το χωριό προσφέρει μερικές τουριστικές εγκαταστάσεις: εστιατόριο, μπαρ, ενοικίαση καταλυμάτων.

Πραγματευτής Αρκαδίας

thiopayto

Ο Πραγματευτής είναι χωριό στο Δήμο της Νότιας Κυνουρίας του νομού Αρκαδίας. Γνωστό και ως Πραγματευτή βρίσκεται σε μια προνομιακή θέση και περιλαμβάνει τις παραλίες της Σαμπατικής και του Θιοπάφτου.

Αν και οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού είναι ελάχιστοι σε σχέση με την περίοδο της ακμής του, οι επισκέπτες αυξάνουν τον πληθυσμό κατά την περίοδο των διακοπών και των εορτών.

Λιβάδι Λεωνιδίου Αρκαδίας

DSC 0603 exploreskynouria

Το Λιβάδι είναι παραθαλάσσιο χωριό στην Νότια Κυνουρία της Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας σε υψόμετρο 18 μέτρα.

Βρίσκεται στα παράλια του ομώνυμου κόλπου και δυτικά του ακρωτηρίου Μπακούρου.

Στην Αρκαδία και τον ίδιο δήμο υπάρχει ο γειτονικός συνώνυμος οικισμός Λιβάδι Τυρού.

 

Φωκιανό Αρκαδίας

caption

Το Φωκιανό είναι πολύ μικρός οικισμός στο νοτιότερο άκρο των ακτών της Αρκαδίας.

Απέχει 24 χλμ. από τα Πούλιθρα και 11 χλμ. από τον οικισμό Πηγάδι Αρκαδίας.[3]. Αποτελεί το νοτιότερο οικισμό της Αρκαδικής Ριβιέρας.

Πούλιθρα Αρκαδίας

EURGBYKAE

Τα Πούλιθρα είναι παραθαλάσσιο χωριό του νομού Αρκαδίας. Υπάγονται στον δήμο Νότιας Κυνουρίας και αποτελούν δική τους κοινότητα. Έχουν ανακυρηχτεί παραδοσιακός οικισμός. Τα Πούλιθρα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση απο την έδρα του δήμου, το Λεωνίδιο και τα Πελετά.

Ο οικισμός έχει διατηρήσει το παραδοσιακό του χρώμα. Ο κεντρικός του ναός είναι η Γέννηση του Χριστού.

#ΕΞΟΡΜΗΣΗ #ΤΑΞΙΔΙΑ