Όσοι έχουμε δει την ταινία του κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση «The Cleaners» για την προεκλογική εκστρατεία της Χρυσής Αυγής, αποσπάσματα της οποίας προβλήθηκαν στο βρετανικό Channel 4 πριν από ένα χρόνο, θυμόμαστε την σκηνή με τον πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, Λύρη, να επισκέπτεται γραφείο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και να προσπαθεί να πείσει τους παρόντες υπαλλήλους ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι αρχαιοελληνικός και μάλιστα «δωρικός» φτάνοντας να… μετρά και μοίρες για να βρει διαφορές μεταξύ ναζιστικού και «αρχαιοελληνικού χαιρετισμού».

Η οργάνωση, βλέπετε, γνώριζε ότι για να προχωρήσει στο ευρύ κοινό έπρεπε να μπερδέψει όσους περισσότερους μπορούσε, καθώς ο Χίτλερ και η σβάστικα προκαλούν αποστροφή ακόμα. Ποιο παιδί άλλωστε δεν έχει ακούσει τις ιστορίες πείνας, θανάτου και αγώνα από τον παππού ή τη γιαγιά του;
Δεν είναι τυχαίο πως στους «Πυρήνες Υποδοχής» η οργάνωση δεν θέλει να θέλει να λέει «για ευνόητους λόγους», στα νέα μέλη τον όρο εθνικοσοσιαλισμός, όπως είχε αποκαλύψει η «Αυγή».
Δεν είναι τυχαίο ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο προφυλακισμένος πια Ηλίας Κασιδιάρης ισχυριζόταν πως είναι «αντιχιτλερικός» παρά τη σβάστικα στο χέρι του και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς σε αμέτρητες φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Δεν είναι όμως επίσης τυχαίο πως στις συγκεντρώσεις στα γραφεία της Χ.Α. ανά την Ελλάδα, ο Ν. Μιχαλολιάκος «ζυμώνει» τα μέλη και τους συμπαθούντες την οργάνωση με λόγους που παραπέμπουν ευθέως σε ναζισμό, με τον αντισημιτισμό να είναι βασικό κομμάτι του.

«Οι άλλοι στη Θεσσαλονίκη πήρανε το τρενάκι και πήγαν ταξιδάκι. Ένα ωραίο μαγευτικό ταξίδι σε ένα πανέμορφο τοπίο για χειμερινές διακοπές με ψηλές καμινάδες… (γέλια)… Όπου απολάμβαναν, είχε γράψει ένας φίλος μου ένα κείμενο λέει ‘όπου απολάμβαναν… στο βάθος του στρατοπέδου υπήρχαν τα κτήρια με τις ψηλές καμινάδες όπου απολάμβαναν τις μεταφυσικές τους εμπειρίες». Και η ομιλία καταλήγει: «Λοιπόν, τα είπαμε σήμερα, μορφωνόμαστε, να μάθουμε τον εχθρό μας, είναι ο διεθνής σιωνισμός ο πρώτος, όλα τα άλλα είναι παρακλάδια, αλλά από εκεί και πέρα αγωνιζόμαστε, έτσι; Δεν κοιμόμαστε, ούτε βιβλιοθηκάριοι, ούτε βιβλιοσκώληκες. Η ζωή είναι στον αγώνα, ώστε την επόμενη φορά να μην πετύχει με την πέτρα του ο Δαυίδ τον Γολιάθ, αλλά να του κόψουμε το χέρι, σύμφωνοι; Να είστε καλά, ελεύθεροι». Με τα λόγια αυτά για παράδειγμα, ο Ν. Μιχαλολιάκος κλείνει την ομιλία του στα γραφεία τοπικής με θέμα «Τα πρωτόκολλα της Σιών» παραπέμποντας ευθέως στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως προκύπτει από βίντεο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, σύμφωνα με πηγές της «Α» το οποίο ήταν αποθηκευμένο στον υπολογιστή του ιδίου.

Στην ίδια μάλιστα ομιλία, κατά τις ίδιες πάντα πηγές, υποδεικνύει και ποια ορολογία να χρησιμοποιούν για να μην κινδυνεύουν από δικαστικές διώξεις: «Η πλέον προσφερόμενη μάλλον ορολογία που πρέπει να χρησιμοποιούμε και την οποία μετά βίας κατά κάποιον τρόπο επιτρέπει και ο νόμος, έτσι; είναι αντισιωνισμός, διότι ο αντιεβραϊσμός μπορεί να βρεθούμε κατηγορούμενοι».
Και βέβαια από τα αποθηκευμένα έγγραφα στον υπολογιστή του «αρχηγού» δεν λείπουν και οι 20 αρχές προπαγάνδας του Γκαίμπελς με υπογραμμίσεις, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Α».

Προετοίμαζαν την προπαγάνδα

Ένα ακόμα παράδειγμα της προσπάθειας να κρύψουν τα πραγματικά πιστεύω τους είναι η περίπτωση με το τατουάζ του Παναγιώτη Ηλιόπουλου με το ναζιστικό πρόσταγμα «Sieg Heil» που είχε αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια αιμοληψίας τον Μάιο του 2013. Τότε είχε ισχυριστεί, θυμίζουμε, ότι το είχε κάνει 15 ετών, χωρίς να γνωρίζει τι σημαίνει και πως του άρεσε η γραμματοσειρά.

Τα μηνύματα (SMS) όμως που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνουν πως ένα χρόνο πριν ο Π. Ηλιόπουλος ενημέρωνε τον εκπρόσωπο τύπου της Χ.Α. Ηλ. Κασιδιάρη τι θα έλεγε αν τον ρωτούσαν σχετικά στο μέλλον και προετοίμαζε την αντίδρασή του, που τελικά ήταν διαφορετική. Συγκεκριμένα, ο Π. Ηλιόπουλος φέρεται να στέλνει στις 2 Οκτωβρίου 2012, λίγους μήνες δηλαδή αφότου είχαν μπει στη Βουλή, δύο μηνύματα στον Ηλ. Κασιδιάρη (διατηρείται η ορθογραφία): «AN ME PΩTHΣEI ΣTO ΠOΛYYYYY MEΛΛON KANEIΣ… HMOYN 15 XPONΩN K ΠHΓA NA XTYΠHΣΩ ENA TATOYAZ ME EΘNIKIΣTIKO ΣYNΘHMA. EIΔA AYTO, MOY EIΠAN ΣHMAINEI «ZHTΩ H NIKH» KAI TO XTYΠHΣA ΓIATI ME ANTIΠPOΣΩΠEYEI ΣAN ENNOIA. OYTE HΞEPA ΠOIOI TO XPHΣIMOΠOIOYΣAN K ΔE ME ENNOIAZE KIOΛAΣ!» και «MHNYMA AΠO ZOYMΠO KAΛO: ΠIAΣAPIKH ATAKA OTAN ΘA KΛEINEIΣ TO ΘEMA: K ΓIA NA TO KΛEIΣOYME TO ΘEMA, ΣTA 15 MOY TΩPA ΘA NTPEΠOMOYN AN EIXA KANEI ΣΦYPOΔPEΠANO K OXI TO ZHTΩ H NIKH».

Θυμίζουμε πως ο Ζούμπος που αναφέρεται στο μήνυμα είναι ο συνεργάτης του Ηλ. Κασιδιάρη που φέρεται να είναι ο ενδιάμεσος στην επικοινωνία Κασιδιάρη – Μπαλτάκου, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της «Εφ. Συν.».

Ο συλλέκτης Χρήστος Παππάς και οι επιστολές του

Θα ήταν παράλειψή μας να μην σταθούμε έστω και λίγο στον Χρ. Παππά, οι φωτογραφίες του οποίου να χαιρετά ναζιστικά αγκαλιά με τον Ν. Μιχαλολιάκο σε νεαρή ηλικία ή να ποζάρει στο μαυσωλείο του Μουσολίνι, χαιρετώντας φυσικά ναζιστικά ή να μαθαίνει τον ανήλικο γιο του να χαιρετά έτσι, έχουν ήδη κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπολογιστής του βρίθει φωτογραφιών ναζιστικών συμβόλων και επιστολών, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν, εκτός από τις επιστολές στον Λεόν Ντεγκρέλ, οι επιστολές στη Λένι Ρίφενσταλ, στη χήρα του Meinoud Rost van Tonningen, του δεύτερου αρχηγού του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος στην Ολλανδία και προέδρου της Εθνικής Τράπεζας κατά τη γερμανική κατοχή, η οποία είναι γνωστή στην Ολλανδία ως «Μαύρη Χήρα», καθώς μετά τον θάνατο του συζύγου της η ίδια συνέχισε την προπαγάνδα υπέρ του ναζισμού.

Ο Χρήστος Παππάς, κατα τις ίδιες πηγές, αναζητούσε μέσω Ίντερνετ διάφορα αντικείμενα των ναζί και προσπαθούσε να τα αποκτήσει, από κάρτες και φωτογραφίες με ιδιόχειρες αφιερώσεις από ναζί μέχρι δαχτυλίδια του German African Corps κ.ά.

Ζώτου Έλλη

https://liberationpolular.wordpress.com