Από τον Τυρό μέχρι τη Γορτυνία και από τη Μαντινεία μέχρι τη Μεγαλόπολη συνεχίζονται οι περιοδείες και οι συναντήσεις του εκ νέου υποψήφιου βουλευτή, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου κατά τις οποίες συζητά με τους πολίτες τα κυριότερα θέματα που τους απασχολούν. Με μια εκδήλωση μεγάλης συμμετοχής σε ξενοδοχείο στο χωριό Σκοπή τις προηγούμενες μέρες δόθηκε ένα ξεκάθαρο δείγμα της σταθερής και στενής επαφής του βουλευτή με τον κόσμο της Αρκαδίας.

Το θέμα που κυριαρχεί στις συζητήσεις δεν είναι άλλο από την ακρίβεια, το ενεργειακό και το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης. Στην Μεγαλόπολη και τα γύρω χωριά όπως η Καμάρα και το Άκοβο, τα προβλήματα της απολιγνιτοποίησης ανησυχούν, όπως είναι λογικό, τους κατοίκους. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος συζήτησε μαζί τους τη διακοπή της λειτουργίας του συστήματος τηλεθέρμανσης που αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα το ενεργειακό κόστος των ήδη εξαντλημένων οικονομικά πολιτών από τα απόνερα της βίαιης απολιγνιτοποίησης που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.  Στο πλαίσιο αυτό, συζήτησε μαζί τους την ολοκληρωμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την απολιγνιτοποίηση κατά την οποία μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή μιας μεγάλης βιομηχανικής μονάδας στην περιοχή με εργοστάσιο έξυπνων ηλεκτρικών μετρητών, τμήματα ηλεκτρικών οχημάτων, μονάδα ανακύκλωσης και παράλληλη ανάπτυξη των υποδομών μεταφορών στην περιοχή.

Ακόμα σε αυτή την πρόταση περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, η πρόβλεψη να δοθεί το μέγιστο οικονομικό κίνητρο στο λεκανοπέδιο του Δήμου Μεγαλόπολης για προσέλκυση επενδύσεων, η απαραίτητη στήριξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα και των ήδη υφιστάμενων επιχειρήσεων, η κατασκευή και βελτίωση υφιστάμενων τουριστικών υποδομών και φυσικά η εφαρμογή  ξεχωριστού  Προγράμματος «Eξοικονομώ» στο Δήμο με στόχο την αναβάθμιση και δημοτικών και ιδιωτικών κτιρίων.

Στη Γορτυνία τώρα, η στήριξη των πυρόπληκτων από το κράτος παραμένει ένα πολύ σημαντικό θέμα. Οι κάτοικοι ξέρουν ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος το γνωρίζει καλά αυτό, αφού οι παρεμβάσεις του στη Βουλή για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 ήταν συνεχείς μέχρι και τις τελευταίες μέρες της προηγούμενης κοινοβουλευτικής θητείας. Παράλληλα διεκδίκησε την απαλλαγή των πυρόπληκτων από την επιστρεπτέα προκαταβολή, την αποκατάσταση και ενίσχυση των καλλιεργειών, την ένταξη της Αρκαδίας στα προγράμματα αντιπυρικής προστασίας, όπως έγινε στη Β. Εύβοια, αλλά και την πενταετή απαλλαγή των πυρόπληκτων από τον ΕΝΦΙΑ.

Την ίδια επιμονή μέσα στη Βουλή έδειξε και για τον εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Αρκαδίας. Μια επιμονή που έφερε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με ασθενοφόρα και οδηγούς. Ωστόσο μετά και από το περιστατικό αδυναμίας διακομιδής βρέφους προς το Παναρκαδικό τις προηγούμενες μέρες, κατέστη σαφές ότι ακόμα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν για την επαρκή λειτουργία των Κέντρων Υγείας στην Αρκαδία. Οι ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Τροπαίων απασχολούν τους κατοίκους των Τροπαίων και της Λιοδώρας, οι οποίοι μετέφεραν την ανησυχία τους στο Βουλευτή και αυτός δεσμεύτηκε για τη συνέχεια της προσπάθειας.

Στα ορεινά σημεία του νομού, τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου όπως η έλλειψη εργατών γης και η ερήμωση της περιοχής αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης. Όχι για πρώτη φορά ωστόσο, αφού ο κ. Κωνσταντινόπουλος γνωρίζει από πολύ κοντά την πραγματικότητα σε αυτά τα χωριά. Για αυτό και πρόσφατα κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει στη Βουλή για όλα τα κακώς κείμενα στην κυβερνητική πολιτική αναφορικά με την μετάκληση εργατών γης, ενώ οι ερωτήσεις αναφορικά με την έλλειψη μέτρων για την αποτροπή της ερήμωσης των χωριών της Αρκαδίας είναι συχνές.

Σήμερα ο ίδιος βρέθηκε στον Τυρό όπου συνάντησε τους κατοίκους της περιοχής και συζήτησε μαζί τους για ζητήματα καθημερινότητας αλλά και για την εξέλιξη της δημιουργίας του Καταδυτικού Πάρκου Τυρού, ενός έργου την αξία του οποίου ο ίδιος έχει αναδείξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Το έργο για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν σε στασιμότητα. Με παρεμβάσεις του στη Βουλή το 2022, αναδείχθηκαν τα προβλήματα στην υλοποίηση και στις 29/11/2022 ο αρμόδιος Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει κανονικά.

Τέλος, αύριο ο κ. Κωνσταντινόπουλος θα βρίσκεται στο Άστρος.