Συνάντηση δύο περίπου ωρών είχαν ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην έδρα του πορτογαλικού σοσιαλιστικού κόμματος στη Λισαβόνα.

«Πιστεύω ότι οι ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, είναι ιδέες χρήσιμες, για να έχουμε πολιτικές αλληλεγγύης» επισήμανε οn camera ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναλυτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε:

Συναντηθήκαμε με τον Πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και βέβαια τις αυξανόμενες ανισότητες.

Πιστεύω ότι οι ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, είναι ιδέες χρήσιμες, για να έχουμε πολιτικές αλληλεγγύης. Πολιτικές, που θα διαμορφωθούν ώστε αυτή την περίοδο, η Ευρώπη να αποκτήσει κοινή άμυνα και ασφάλεια και κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, που υπονομεύει το μέλλον των πιο ευάλωτων ευρωπαίων πολιτών, αλλά και την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης.

Για αυτό πρέπει να κάνουμε περισσότερα όλοι μαζί, για να έχουμε καλύτερο κοινό μέλλον.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Πρωθυπουργό Κόστα, για τη φιλοξενία και τη συζήτηση που είχαμε και βέβαια, τους Υπουργούς, που θα συζητήσουμε σημαντικά θέματα για το ταμείο ανάκαμψης και ιδιαίτερα θέματα που αφορούν τις νέες γενιές, το δημογραφικό, όπως είναι η κοινωνική κατοικία. Μια πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Πορτογαλίας, να στηρίξει νέα ζευγάρια μέσα από 26.000 κατοικίες, που θα μπορούν να ενοικιαστούν με ένα πολύ χαμηλό αντίτιμο, ώστε οι νέοι να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους.