Συλλυπητήρια Δήλωση Δημάρχου Γορτυνίας για την απώλεια του Αργύρη Πετρονώτη
Συλλυπητήρια Δήλωση Δημάρχου Γορτυνίας για την απώλεια του Αργύρη Πετρονώτη
Με θλίψη εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγο και την οικογένεια του αείμνηστου Αργύρη Πετρονώτη που έφυγε εχθές από τη ζωή πλήρης ημερών.

Ο Αργύρης Πετρονώτης διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Αντάρτης του ΕΛΑΣ, εξορίστηκε στη Μακρόνησο και βασανίστηκε. Αρχιτέκτων-Μηχανικός του Ε.Μ.Π., Ιστορικός-Αρχαιολόγος της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ και αριστούχος Διδάκτωρ Μηχανικός (Dr. Ingenieur) του Πολυτεχνείου του Μονάχου.

Μοιράστηκε την επιστημοσύνη του διδάσκοντας αλλά και προσφέροντας στο Σωματείο των Άνθεων της Πέτρας, από τη θέση του επίτιμου Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου. Διέδωσε την τέχνη της πέτρας μαθαίνοντας στον κόσμο πώς στένουν τη μια πέτρα πάνω στην άλλη και διαφύλαξε την παράδοση μέσα από το ακαδημαϊκό του έργο. 

Σύμβολο αγωνιστικότητας και φορέας προόδου, δάσκαλος της Αρχιτεκτονικής, της Ιστορίας και της παράδοσης. Τίμησε κάθε του ιδιότητα αφήνοντας πίσω του πολύτιμη πνευματική κληρονομιά. Ο Δήμος Γορτυνίας και το Σωματείο Άνθη της Πέτρας θα διατηρήσουν τη μνήμη του ζωντανή διαφυλάττοντας την παρακαταθήκη του. 

Αιωνία σου η μνήμη άνθρωπε σύμβολο, Αργύρη Πετρονώτη.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας

Ευστάθιος Κούλης