Η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής η οποία αποτελείται στην πλειοψηφία της από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε την υπόθεση Στουρνάρα στο αρχείο. Πρώτα τον κατηγορούν, μετά τον αθωώνουν…

Πριν από λίγες μέρες στη Βουλή είχε φτάσει η δικογραφία του Γ.Στουρνάρα μετά από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας σχετικά με την ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος φερόταν να απέκρυψε από το εξοχικό του στη Σύρο, πισίνα 105 τετραγωνικών μέτρων.

Η επιτροπή Πόθεν Έσχες, όμως, «άδειασε» τόσο τη Δικαιοσύνη όσο και την εν λόγω εφημερίδα, αφού συζήτησε τη σχετική υπόθεση και αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος παραπομπής της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατόπιν τούτου έθεσε την υπόθεση στο Αρχείο.

«Η Επιτροπή του άρθρου 3Α του Ν.3213/2013, κατόπιν προφορικού αιτήματος του κ. Στουρνάρα, συνεδρίασε την 1η Δεκεμβρίου 2017 και συζήτησε δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» της 19ης Νοεμβρίου 2017 (που τον αφορούσε).
Μετά από έρευνα των σχετικών Δηλώσεων του υπόχρεου, η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος παραπομπής της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατόπιν τούτου έθεσε την υπόθεση στο Αρχείο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την επιτροπή.