Απίστευτη πρόκληση μέσα στο Κοινοβούλιο από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση που κάλεσε το Στρατό να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Καλώ τη στρατηγική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. «Σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο πέσανε οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή ευθύτατα κάλεσε πραξικόπημα εναντίον του πολιτεύματος, κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα και μάλιστα με την επίνευση της πλειοψηφίας της ΚΟ της Χρυσής Αυγής», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για όσα είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης και πρόσθεσε ότι «προφανώς βρισκόμαστε ενώπιον μιας κλιμάκωσης η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη σχεδιασμένη, διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό μέσα στον ελληνικό και θέλει να προκαλέσει και σε ελάχιστους ενδεχόμενους θύλακες και σε πρόσωπα στις ΕΔ ταραχή».

Αυτά δεν γίνονται αποδεκτά καθ΄οιονδήποτε τρόπο, είπε ο Νίκος Βούτσης και ενημέρωσε ότι συγκαλεί άμεσα τα αρμόδια όργανα «για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και κυριών μέσα σε αυτή τη Βουλή τουλάχιστον μέχρι να λήξει αυτή η διαδικασία και από και πέρα θα δούμε».

Είναι ανοιχτή πρόκληση για πραξικόπημα, μετά από πρωτοσέλιδα για τα οποία έχει ήδη παρέμβει ο εισαγγελέας για εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων και μετά από αυτό που έχει γίνει να δοθούν όλα τα κινητά όλων των βουλευτών και μας ενοχλούν καθημερινά δήθεν πατριώτες, είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι πρόκειται για πατριδόκάπηλους που μάλιστα έχουν στο πολιτικό τους βιογραφικό σαφέστατες ευθύνες για εθνικούς διχασμούς, δυστυχίες και τραγωδίες του ελληνικού λαού.

«Πάγωσε» η Βουλή από την τοποθέτηση Μπαρμπαρούση

Ο βουλευτής, κατεβαίνοντας από το βήμα, δεν σταμάτησε τις προβοκατόρικες δηλώσεις φωνάζοντας «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!»

Μάλιστα αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «άπατρι», για την ακρίβεια τον αποκάλεσε «απάτρι» (sic).

Κάλεσε δε τον κ. Καμμένο να «φορέσει φουστίτσες».

Μάλιστα, τον κ. Μπαρμπαρούση υπερασπίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Παπάς λέγοντας «Ο Πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί με τρόπο αντιδεοντολογικό. Σας πονάει η παρουσία της φωνής των Ελλήνων εθνικιστών εντός και εκτός της Βουλής».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης: «Σήμερα, έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή βεβαίως που έχει έρθει εδώ με την ψήφο του ελληνικού λαού κάλεσε σε πραξικόπημα εναντίον του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και μάλιστα σε στρατιωτικό πραξικόπημα», είπε.

Να μη διαγραφούν από τα πρακτικά οι δηλώσεις ζήτησαν τα κόμματα 

Να μην διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ζήτησαν τα κόμματα, με πρώτο τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να δηλώνει ότι τα πρακτικά αυτά είναι τεκμήρια για τους ιστορικούς του μέλλοντος και ο ναζισμός δεν πρέπει να έχει το προνόμιο της λήθης.