Δελτίο Τύπου:  Περιφερειακές Εκλογές.

Στις 8 Αυγούστου 2023, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε επίσημα την στήριξή του στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουτσούλη ως υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου μετά από απόφαση της επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ήταν μια επιλογή που βασίστηκε στη διάθεση για αυτόνομη κάθοδο στις Περιφερειακές Εκλογές, μακριά από συστήματα και διορισμένους εκλεκτούς, μακριά από συμφέροντα και κατεστημένα χρόνων. Μια απόφαση που βρήκε τον καλύτερο εκφραστή της στο πρόσωπο του γιατρού Δημήτρη Κουτσούλη, ο οποίος έχει ήδη καταγράψει μια ιδιαίτερα αξιοσημείωτη πορεία, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε πολιτικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο.

Ήταν παράλληλα και μια απόφαση που λόγω του περιορισμένου χρονικού διαστήματος έως τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και κυρίως λόγω των ήδη διαμορφωμένων προαναφερθέντων καταστάσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναμενόταν να αντιμετωπίσει αρκετές (αλλά όχι ανυπέρβλητες) αντιξοότητες οι οποίες όμως θα μπορούσαν να ξεπεραστούν με τη συστράτευση και την ενεργή υποστήριξη του συνόλου των στελεχών του κόμματος όλων των βαθμίδων (Βουλευτές, Υποψήφιοι Βουλευτές, μέλη ΚΠΕ, μέλη Ν.Ε. κτλ)

Δύο όμως από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Αρκαδία, φρόντισαν από νωρίς να δώσουν το στίγμα τους και να διαχωρίσουν ουσιαστικά τη θέση τους από τις επιλογές του κόμματος. Αφενός ο κ. Γιαννόπουλος Γιάννης, πρώην δήμαρχος Γορτυνίας και υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές του Μαϊόυ και του Ιουνίου, ο οποίος ξεκίνησε από νωρίς να ανακοινώνει σε γνωστούς και φίλους (ανεπίσημα έως τότε) την απόφαση του να είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του κ. Τατούλη, κάτι που τελικά ανακοινώθηκε και επίσημα στις 24/08. Αφετέρου ο κ. Γιαννακούρας Βαγγέλης, πρώην αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και επίσης υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας στις διπλές εθνικές εκλογές, ο οποίος παρότι σε κάθε ευκαιρία δεσμευόταν σε κομματικούς κύκλους ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το συνδυασμό του κ. Κουτσούλη, την τελευταία ημέρα της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υπέβαλλε την υποψηφιότητά του ως περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Τατούλη.

Δεδομένων των πολλαπλών δημοσίων δεσμεύσεων που έδωσε ο ίδιος (κατόπιν σχετικής εισήγησης της Ν.Ε. Αρκαδίας και απαίτησης της αρμόδιας επιτροπής ψηφοδελτίων του κόμματος) ενώπιον της έγκρισης της συμμετοχής του στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας, ότι θα στηρίξει όποια επιλογή κάνει το κόμμα στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη πράξη πολιτικής ασυνέπειας, ανακολουθίας, αναξιοπιστίας και οπορτουνισμού. Τέτοιες πρακτικές, όπως οι προαναφερθείσες, είναι φυσικά αυτομάτως καταδικαστέες, αφού δεν συνάδουν ούτε με την ιστορία ούτε φυσικά και με το μέλλον που οραματίζονται για το κόμμα ο πρόεδρος και τα στελέχη του.

Ουδέν κακόν όμως αμιγές καλού. Την ώρα που κάποιοι φρόντιζαν να εγκαταλείψουν τη μάχη και να αλλάξουν στρατόπεδο, δείχνοντας τι δεν πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης στην Πελοπόννησο, στελεχώθηκε υπό τον εξαιρετικό Δημήτρη Κουτσούλη ένα πολύ ενδιαφέρον και αξιόλογο ψηφοδέλτιο, με ανθρώπους όλων των ηλικιών και από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και τα κοινωνικά στρώματα. Επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι. Άνθρωποι νέοι και μεγαλύτεροι, με ήθος, γνώσεις, αξιοπρέπεια και συνέπεια, οι οποίοι με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς μπαίνουν μπροστάρηδες στη μεγάλη προσπάθεια για μια Πελοπόννησο με ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες για όλους, άμβλυνση των γεωγραφικών και κοινωνικών ανισοτήτων, μια Πελοπόννησο πιο δημοκρατική τελικά, κόντρα σε συμφέροντα και συστήματα. Τους ανθρώπους αυτούς, καλούμε τους πολίτες της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου να αξιολογήσουν και να τους δώσουν την ευκαιρία να μας δείξουν έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της αυτοδιοίκησης

Αφήνουμε πίσω το παρελθόν και τους εκφραστές του και προχωράμε όλοι μαζί μπροστά, με ήθος, συνέπεια, αξιοπρέπεια και καθαρή ματιά! Μαζί με το Δημήτρη Κουτσούλη και την εξαιρετική ομάδα του!   

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ