Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου στην Τρίπολη
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου στην Τρίπολη
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου κατηγοριών μάστερ, θα φιλοξενήσει η πόλη μας στις 8 & 9 Ιουλίου, μετά από 16 χρόνια. Ένα αθλητικό γεγονός που συνδιοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον Ποδηλατικό όμιλο Τρίπολης, υπό την…

Το Σάββατο 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης στη διαδρομή Άγιος Μηνάς Μαντινείας –Αρτεμίσιο.

Η διαδρομή θα παραμείνει κλειστή από τις 16:00-18:00.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου, στο αγώνισμα της αντοχής, θα δοθεί Προεκκίνηση στις 9:30 στην πλατεία Άρεως. Το κομβόι των αθλητών και των οχημάτων συνοδείας θα διέλθει με προπομπό πίσω από τον Προφήτη Ηλία-Μουτζουροπούλου- Αλ Σούτσου- Λεωφόρο ΟΗΕ, Τάπιας-Γορτυνίας όπου θα δοθεί η εκκίνηση. Ο αγώνας θα συνεχίσει προς Σιλίμνα- Κάτω Διαβιά-Χρυσοβίτσι-Λιμποβίσι-Πιάνα –Κάτω Δαβιά. Οι αθλητές θα τρέξουν τρεις φορές τον κύκλο από Δαβιά έως Πιάνα μέσω Αρκουδορέματος και θα τερματίσουν στην Σιλίμνα, διανύοντας συνολικά 105 χλμ.

Ο δρόμος από Πιάνα προς Λιμποβίσι θα παραμείνει κλειστός κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τα διερχόμενα αυτοκίνητα με κατεύθυνση το Λιμποβίσι πρέπει να ακολουθήσουν την φορά του αγώνα.

Επισημαίνεται ότι στις ευθείες οι ποδηλάτες αναπτύσσουν ταχύτητες μεταξύ 40-50 χλμ και στις κατηφόρες μπορεί να ξεπεράσουν τα 90χιλ./ώρα. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί και οι κάτοικοι των χωριών από όπου θα περάσουν οι αθλητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της αστυνομίας και των διοργανωτών, ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία του αγώνα και να αποτραπεί οποιοδήποτε ατύχημα.