Λίγες ώρες πριν από τις κάλπες κι αυτό που έχει γίνει στην Πελοπόννησο, δεν έχει προηγούμενο. Στο ΠΑΣΟΚ πέφτουν «κορμιά» με την κατάσταση να ξεφεύγει πέρα από κάθε… φαντασία. Μέχρι και την τελευταία στιγμή μια «σφαγή» σε όλα τα επίπεδα, στα όργανα, στα κοινωνικά δίκτυα, ένα… bullying άνευ προηγουμένου κάθε φορά που κάποιο στέλεχος του χώρου πάει να αρθρώσει άποψη ή να καταγράψει θέση. παΣΟΚοFatality!

 

Πλέον βγαίνει στο φως, ξεκάθαρα, το ποιοι επιχείρησαν και ψιλο-κατάφεραν να «κοντύνουν» το ποσοστό του Δημήτρη Κουτσούλη. Από τη μια, με το αποτέλεσμα της Μεσσηνίας (σ.σ. πλην Τριφυλίας). Ήταν χαρακτηριστικά τα όσα κατήγγειλε ο Δημήτρης Κoυτσούλης στο BEST (δείτε εδώ) και ακολούθησε η αξιολόγησή τους από τον Γιώργο Πουλοκέφαλο: “Είδες τα ” πράσινα ” παιδιά της Καλαμάτας μίλησαν στην κάλπη ! Ανύπαρκτη η στήριξη τους στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Κουτσούλη ! Οι ” πράσινοι λεμούριοι ” της θυμηδίας, έπραξαν όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει ! Καταψήφισαν μαζικά το Δημήτρη παρά τις δηλώσεις τους και παρά τα κροκοδείλια δάκρυα τους στην πολύπρακτη κωμωδία την προ – προεκλογική που προηγήθηκε ! Από υποσχέσεις άλλο τίποτα φυσικά φιλαράκια” (διαβάστε εδώ την συνέχεια)

 

Όπως και από τον Τάσο Αποστολόπουλο: “Εκεί που πράγματι υπήρξε πρόβλημα και που θέλει ανάλυση είναι το ποσοστό που έλαβε στη Μεσσηνία, με εξαίρεση την Τριφυλία. Είναι καθαρό ότι κάποιοι στη Μεσσηνία ήταν μόνο τυπικά μαζί του αλλά στο πεδίο ήταν αλλού ενταγμένοι…..”

 

 

Και δεν ήταν μόνο αυτό… Η παράταξη Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέγραψε ποσοστό 6.87% στην Λακωνία. Ένα ποσοστό που απέχει μακράν από το 14.77% των εθνικών εκλογών. Διαβάστε τα όσα καταγγέλλει ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία Γιώργος Μουζόπουλος:

 

“…Θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούν γιατί δεν πετύχαμε την εκλογή περιφερειακού συμβούλου στην Λακωνία, με την παράταξη που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ στις εθνικές εκλογές βγάλαμε έδρα. Κάποιοι φαίνεται σαν να συμμετείχαν σε πάρτυ μασκέ και δεν αγωνίστηκαν ενεργά και συλλογικά στον πολιτικό στίβο. Άλλοι πέτυχαν την εξαργύρωση γραμμάτιων και την αγορά πολιτικών οικοπέδων για ιδιοχρησία …και προκάλεσαν την στρέβλωση του αποτελέσματος. Η κουβέντα για διαγραφή θα πρέπει να συμπεριλάβει και το ενδεχόμενο διαγραφής στρατηγών και όχι μόνο επιπόλαιων ή υποκινούμενων στρατιωτών“.

 

 

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και οι ευθύνες ζητούνται και έρχονται. Το είπε ο Κουτσούλης, θα το κάνει πράξη ο Ανδρουλάκης;

 

Γιατί τόσο καιρό οι «κρυφτούληδες» και οι «σκυφτούληδες» της μάχης το έπαιζαν «μπροστάρηδες» και «μανατζαρέοι». Από τη μία κόπτονταν και από την άλλη είχαν κρατήσει τον ανοιχτό δίαυλο με Τατούλη. Κι ανάμεσά τους οι «πασοκοφανείς» που πάλευαν για να μην υπάρξει εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές, εκείνοι που πάλευαν το ΠΑΣΟΚ να δώσει στήριξη σε Τατούλη, εκείνοι που ήταν υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ και “ορκοδοτούσαν” πως θα στηρίξουν τον υποψήφιο που θα επιλέξει το κόμμα και μόλις δεν ήταν ο «φωτισμένος ηγέτης» (σ.σ. κατά την αναφορά του Π. Νίκα) αλλαξοπίστησαν, εκείνοι που με το που είδαν «αίμα» στην πιθανότητα για εξουσία βγήκαν μπροστά και έπεσε κάθε «φύλλο συκής» πια.

 

Δικαιωμένος απόλυτα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για τα όσα είχε πει -πως θα γίνουν- που επιβεβαιώθηκε σε κάθε επίπεδο, και, φυσικά τους… απάντησε με το ποσοστό της Αρκαδίας.

 

Ο Δημήτρης Κουτσούλης το ξεκαθάρισε απόλυτα, ο κόσμος «δεν είναι πρόβατα». Κατά συνείδηση. Όπως ξεκαθάρισε πως δεν επικροτεί τα όσα είχαν γίνει στο παρελθόν, δείχνοντας πως δεν… επικροτεί Τατούλη. Τελεία και παύλα. (δείτε εδώ)

 

Όμως οι «φράξιες» της Πελοποννήσου -που νομίζουν πως η Περιφέρεια τους… ανήκει- είχαν αντίθετη άποψη. Έψαχναν κάθε τρόπο, για να φανεί πως το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον «ακομμάτιστο». Ξεκίνησαν τα τηλέφωνα προσποιούμενοι το ΠΑΣΟΚ (!) και έλεγαν τα δικά τους με… παρακάλια και άλλα… περίεργα στην Αρκαδία. Μέχρι που βγήκε ξανά ο Κουτσούλης και τους κατήγγειλε για τα τηλεφωνήματα (δείτε εδώ). Μέχρι που πήρε θέση επίσημα ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας και το ξεκαθάρισε για να τελειώνουν κάποιοι τα «παιχνιδάκια» (δείτε εδώ).

 

Και αυτό το… θέατρο του παραλόγου οι πολίτες παρακολουθούσαν να παίζεται διαρκώς. Όσοι άρθρωναν λέξη και άποψη κοιτώντας τον τόπο, παίρνοντας θέση κατά Τατούλη του γέμιζαν τον… τοίχο με πόνο, δάκρυα και ύβρεις.

 

Βγήκε ο Γρηγόρης Μασούρας ο στενός συνεργάτης του αείμνηστου Χρήστου Μαλαπάνη -του Μαλαπάνη που είχε συμβάλλει καταλυτικά να βγει ο Τατούλης το 2010 και γνώρισε από… πρώτο χέρι τι σημαίνει Τατούλης και οδηγήθηκε στην παραίτηση- και έγραψε την άποψή του: “… να γνωρίζεις το σωστό και να μην το κάνεις είναι η μεγαλύτερη δειλία. Μου είναι αδιάφορο αν η Πελοπόννησος βαφτεί μπλε ή λευκή, αυτό που με ενδιαφέρει είναι το καλό του τόπου μας. Ο Τατούλης δυο θητείες απέδειξε ότι δεν είναι ικανός για το καλό του τόπου μας. Κατάντησε την Πελοπόννησο την πιο φτωχή περιφέρεια. ΕΠΙΛΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ που πιθανόν να αποδειχθεί ικανότερος από τον παλιό και έμπειρο“.

 

Τι ακολούθησε μετά;… Ανθρωποφαγία.

 

 

Βγήκε ο Γιώργος Μπέζος και το έκανε… λιανά με λίγα λόγια απλά, Αρκαδικά και καθαρά.

 

” Η ζωή τα έφερε έτσι, ώστε να γνωρίζω από τους λίγους ανθρώπους τόσο καλά, για το πως διοικούσε ο κος Τατούλης καθ’ όσον Περιφερειάρχης. Αυτή η γνώση μου επιβάλει λοιπόν, οποιαδήποτε άλλη επιλογή ΕΚΤΟΣ από το να ψηφίσω το κο Τατούλη!!

 

 

Με το που ο Νίκος Ανδρουλάκης έβγαλε την ανακοίνωση η οποία είχε γενικό και… συμβολικό πολιτικό περιεχόμενο, τότε ξιφούλκησαν. Άλλοι επιχειρώντας να βαπτίσουν… ανανέωση τον Τατούλη και άλλοι δείχνοντας αυτόν που “διέσυρε” το ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο, ως… λυτρωτή. Το καλό του τόπου στην άκρη.

 

Στελέχη της πρώτης γραμμής όπως ο Ανδρέας Πουλάς βγήκαν και έλεγαν το δικό τους πιστεύω, σαν… να μην υπήρχε Κουτσούλης την πρώτη Κυριακή. Ο Ανδρέας Πουλάς που φεύγοντας από την παράταξη Τατούλη είχε τόσα καταγγείλει και αυτός, αλλά τώρα…

 

Για να του απαντήσει καταλυτικά ο Γιώργος Πουλοκέφαλος:

 

“Απορώ με κάποιους φίλους- φίλους και αρωγούς και ενίοτε αγιογράφους που έχουν επιλέξει να στηρίξουν κάποιον μονομάχο ενώ γνωρίζουν την πορεία του, τη διαδρομή του , τα χαίρια του και τη πολιτεία του αν και γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι δεν κάνει ρε παιδιά για “τιμονιέρης” ! Σε σοβαρές κοινωνίες θα του είχαν “αφαιρέσει το δίπλωμα ” λόγω προτέρου ………… βίου !!!

 

Ακόμη απορώ με φίλο θεσμικό εκπρόσωπο που γνωρίζει όπως και ο υποφαινόμενος το βίο …..τον αβίωτο που μαζί συνομολογούσαμε στο παρελθόν και κατευθύνει τα πρόβατα , νάτο πάλι το κοπάδι , που αλλού στο βούρκο !!! Τι να πω καλέ μου φίλε Ανδρέα ! Εκτροπές, επιστροφές, καταστροφές!”

 

 

Για να λάβει την απάντηση κι από τον Τάσο Αποστολόπουλο:

 

“Ανδρέα εσύ που είσαι κοντά στον πρόεδρο και για τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας τι είπε; Την προηγούμενη Κυριακή μας στείλατε και ψηφίσαμε την παράταξη του Δημήτρη Κουτσουλη και διαγράψτε το Γιαννακουρα τώρα μας στέλνετε και πάλι στην παράταξη του Πέτρου; Και αυτό που λέει ο Κουτσουλης να ψηφίσει ο κόσμος κατά συνείδηση δεν ισχύει; Υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα ηθικής τάξης. Κατά καιρούς έχεις καταγγείλει τον Πέτρο σήμερα τα παίρνεις πίσω; Η ΝΕ Αρκαδίας μας λέει να ψηφίσουμε κατά συνείδηση να την ακούσω η όχι; Ο Γιώργος ο Πουλοκεφαλος σε ρώτησε κάτι, τι του λες… Φίλε δε σου κρύβω με μπέρδεψες…

 

 

 

 

 

Όλα αυτά την ώρα που η παρέμβαση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη “κατά συνείδηση”.

 

“Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια καπήλευσης των συμβόλων του χώρου μας, από ομάδες και πρόσωπα που ουδεμία σχέση έχουν με αυτόν! Στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές της Κυριακής 15/10/2023, προτρέπουμε στον κόσμο να συμμετέχει σε αυτές και να ψηφίσει κατά συνείδηση!”

 

 

 

 

Αυτό λοιπόν είναι το ΠΑΣΟΚ λίγες ώρες πριν τις κάλπες.

Ο μόνος που μπορεί να χαίρεται για αυτό που έγινε ποιος είναι “συντρόφια”;

 

Πηγή: Best-TV