Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη δήλωσε για τον πρώην υπουργό Οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη, όταν τον υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας:

“Είναι μία προσωπικότητα, η οποία έχει παγκόσμια προβολή. Παρακολουθήσαμε όλη την πορεία του και τον αγώνα του, που έκανε και ως υπουργός της πατρίδος μας, αλλά και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είτε συμφωνεί κάποιος μαζί του είτε διαφωνεί, δεν μπορεί να μην πει ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική προσωπικότητα, η οποία έχει εμβέλεια πολύ πέραν της Ελλάδος. Του ευχόμαστε, οι προσπάθειες, τις οποίες καταβάλλει, να έχουν επιτυχία και απήχηση στους ευρωπαϊκούς λαούς, γιατί η πορεία μας δεν μπορεί να είναι άλλη από το να έρθουμε ως ευρωπαϊκοί λαοί όλο και πιο κοντά. Εχουμε πολλά πράγματα, τα οποία μας ενώνουν”.

Ο κ. Νίκας κόντρα στο κόμμα του δεν περιορίστηκε σε μια ευγενική υποδοχή του κ. Βαρουφάκη, αλλά του έπλεξε το εγκώμιο, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία τον κατηγορεί ως υπεύθυνο για τα capital controls και την επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας με τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ. Ποιον θα πιστέψει τώρα ο ψηφοφόρος; Τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κατηγορεί τον κ. Βαρουφάκη ή τον κ. Νίκα που υμνεί τον πρώην υπουργό Οικονομίας;