Συνάντηση-συζήτηση, το βράδυ της Τρίτης 8 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Μουσείου Παπαναστασίου, για την δημιουργία κτηνιατρικής σχολής στο Λεβίδι.

Συνάντηση-συζήτηση, το βράδυ της Τρίτης 8 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Μουσείου Παπαναστασίου, για την δημιουργία κτηνιατρικής σχολής στο Λεβίδι.

Το αίτημα για δημιουργία Κτηνιατρικής Σχολής στο Δήμο Τρίπολης και συγκεκριμένα στο Λεβίδι, αποτέλεσε το θέμα συζήτησης στην πρωτοβουλία της Κίνησης – Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Στήριξη ως προς την Ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η παρουσία του κόσμου στην συγκεκριμένη συνάντηση, δήλωσε ξεκάθαρα τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας σε αυτό το εγχείρημα.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής τόνισε πόσο σημαντικό είναι να αναβαθμιστεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ο Δήμος Τρίπολης έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υπάρξουν υποδομές προκειμένου να μπορέσει η Τρίπολη να διεκδικήσει ότι καλύτερο σε αυτή την ανακατανομή τον σχολών των πανεπιστημίων. Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια της Κίνησης – Επιτροπής Πρωτοβουλίας των κατοίκων του Λεβιδίου και θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Πρόκειται για μία αναγκαιότητα όπως δήλωσαν όσοι μίλησαν σε αυτή τη συνάντηση, για κάτι που το θέλουν οι παραγωγοί, αφού η κτηνοτροφία και η γεωργία για να αναπτυχθούν χρειάζονται γνώση. Κοινή παραδοχή η σύνδεση της  παραγωγής με την επιστήμη. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε: Δεν γίνεται να μένουμε σε περασμένες εποχές που δεν είχαμε γνώσεις και φυτεύαμε προϊόντα ή είχαμε ζώα χωρίς να γνωρίζουμε τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις των καιρών.