Την κήρυξη του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά από τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας “Ζορμπάς”, ζήτησε με Ερώτησή του στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ.Αλ.Χαρίτση.

Στην Ερώτησή του επισημαίνει τις μεγάλες ανάγκες κατοίκων και καλλιεργητών της περιοχής, καθώς επίσης και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις υποδομές.

 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

Κύριε Υπουργέ,

Ο κυκλώνας “Ζορμπάς” άφησε εκτεταμένες ζημιές και μεγάλες καταστροφές στο πέρασμά του σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Μεγάλες ήταν οι ζημιές και σε αρκετές περιοχές της Αρκαδίας, ειδικά μάλιστα στην Βόρεια Κυνουρία, όπως αναδείχθηκαν και από τη σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου, με την οποία παρουσιάζει αναλυτικά την κατάσταση.

Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα σε αγροτικές, αστικές και λιμενικές υποδομές, καθώς επίσης και σε καλλιέργειες, ενώ ζημίες έχουν σημειωθεί και σε καταστήματα και οικίες. Σύμφωνα λοιπόν και με τον Γενικό Κανονισμό Πολιτικής Προστασίας «Ξενοκράτης», η περιοχή πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να κηρυχθεί άμεσα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εκτίμησης και αποκατάστασης των ζημιών, καθώς και να υπάρξουν ειδικά μέτρα για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες που έχουν πληγεί.

 

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Θα προχωρήσει το Υπουργείο στην κήρυξη του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με την άμεση ενεργοποίηση των σχετικών διαδικασιών;