Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή η οποία πρόκειται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες ύστερα από τον αποκλεισμό της Τρίπολης για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, ένα έργο που θα μείωνε την ενεργειακή φτώχεια, το κόστος θέρμανσης των νοικοκυριών και θα βελτίωνε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων με συνακόλουθο την αύξηση στις θέσεις εργασίας.
Η απόφαση αυτή της ΡΑΕ έρχεται να προστεθεί στις καθυστερήσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια καθώς το έργο της επέκτασης στην Τρίπολη το ενέταξε το ΠΑΣΟΚ στα εθνικά δίκτυα από το 2012.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ερώτηση που κατατέθηκε:

            ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη 

ΘΕΜΑ:  Το έργο του δικτύου διανομής του φυσικού αερίου στην Τρίπολη πρέπει να συνεχισθεί και να υλοποιηθεί το συντομότερο.

Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλη ανησυχία και αγανάκτηση προκαλεί στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Τρίπολης και της Αρκαδίας, η ανακοίνωση απόφαση της ΡΑΕ ότι εξαίρεσε την Τρίπολη από το νέο πενταετές έργο της ΔΕΔΑ που ενέκρινε για την επέκταση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου στη χώρα, εν μέσω της κρίσης της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που έχει επέλθει. Το έργο της επέκτασης στην Τρίπολη που ενέταξε το ΠΑΣΟΚ στα εθνικά δίκτυα από το 2012 αποτελεί έργο πνοής για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Δυστυχώς, αυτή η σημερινή απόφαση της ΡΑΕ έρχεται να προστεθεί στις καθυστερήσεις της Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ανέβαλε διαρκώς την υλοποίηση ενός ώριμου έργου που θα μείωνε την ενεργειακή φτώχεια, το κόστος θέρμανσης των νοικοκυριών και θα βελτίωνε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων με συνακόλουθο την αύξηση στις θέσεις εργασίας. Τα οφέλη αυτά αποτέλεσαν και τα βασικά κριτήρια για την ένταξη της σχετικής επένδυσης στο ΕΣΠΑ, για την οποία επανειλημμένα προσπάθησα επί μακρόν για να γίνει.

Η τροφοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών με φυσικό αέριο, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, κρίνεται σήμερα παρά ποτέ αναγκαία προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, ενώ θα λειτουργήσει ως κίνητρο και για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Τρίπολη και την Αρκαδία.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

  1. Με ποια μέτρα θα συνεχίσει την υλοποίηση του έργου της επέκτασης του δικτύου;
  2. Θα υποβάλλει μέσω ΔΕΔΑ την προβλεπόμενη ένσταση στην απόφαση της ΡΑΕ;
  3. Θα συνεχίσει την χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ ;