Ν.Ε. Αρκαδίας και Τ.Ο. Τρίπολης ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής -“Παρέμβαση για την ενίσχυση της πυρασφάλειας του Γ.Π.Ν Τρίπολης”
Ν.Ε. Αρκαδίας και Τ.Ο. Τρίπολης ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής -“Παρέμβαση για την ενίσχυση της πυρασφάλειας του Γ.Π.Ν Τρίπολης”
Κοινό Δελτίο Τύπου Ν.Ε. Αρκαδίας και Τ.Ο. Τρίπολης ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Τρίπολη -“Παρέμβαση για την ενίσχυση της πυρασφάλειας του Γ.
Π.Ν Τρίπολης”

Οι πυρκαγιές στη χώρα μας αποτελούν πλέον συχνό φαινόμενο. Η έντονες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά και η παρέμβαση του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον, οδηγούν σε φαινόμενα, αυξημένης έντασης και ταχύτητας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Περιοχές που δεν απειλούνταν από τέτοια φαινόμενα, πλέον βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο η έχουν ήδη πληγεί!

Τις τελευταίες μέρες η Αλεξανδρούπολη έχει παραδοθεί στις φλόγες. Η εκτεταμένη δασική πυρκαγιά έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή στον φυσικό πλούτο της περιοχής, ενώ απειλεί ταυτόχρονα περιουσίες και ανθρώπινες ζωές. Ο κρατικός μηχανισμός, για μια ακόμα φορά, απέτυχε στο έργο του και οι φλόγες έφτασαν να απειλούν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών αλλά και του προσωπικού του νοσοκομείου, οδηγώντας στην αναγκαστική εκκένωσή του από τις αρχές. 

Προ ολίγων ημερών στη περιοχή μας, ξέσπασαν ταυτόχρονα 2 αγροδασικές πυρκαγιές η μία εξ αυτών πλησίον του άλσους των Παναρκάδων, δίπλα στο Γ.Π.Ν Τρίπολης. “Λίγο έλειψε” να γίνουμε και εμείς Αλεξανδρούπολη, αφού από καθαρή τύχη υπήρχαν διαθέσιμα αρκετά εναέρια μέσα και στην περιοχή επικρατούσαν χαμηλής έντασης άνεμοι!

Είναι λοιπόν επιτακτικό, να θέσουμε το ζήτημα της πυρασφάλειας του νοσοκομείου μας, ώστε να αποφύγουμε οποιεσδήποτε δυσάρεστες συνέπειες.

Προτείνουμε:

  1. την δημιουργία ζώνης πυρασφάλειας γύρω από το νοσοκομείο
  2. Την δημιουργία μιας ζώνης δέντρων μειωμένης ευφλεκτότητας, αντικαθιστώντας τα πεύκα στο νοτιοανατολικό τμήμα του άλσους, πλησίον του Γ.Π.Ν Τρίπολης
  3. Την συντήρηση των μέτρων ενεργούς πυρασφάλειας/πυρόσβεσης εντός του άλσους
  4. Την φύλαξη/επιτήρηση της έκτασης για την αποτροπή αλλά και τον έγκαιρο εντοπισμό εστιών
  5. Τον καθαρισμό του χώρου από εύφλεκτα υλικά αλλά και υλικά υψηλής θερμικής αγωγιμότητας

Τα παραπάνω αποτελούν μερικά από τα όσα μπορούν και πρέπει να γίνουν για να προστατεύσουμε το πράσινο της πόλης μας αλλά και το Γ.Π.Ν Τρίπολης, που αποτελεί ένα νοσοκομείο για όλους τους Αρκάδες και όχι μόνο, με μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία!

Ο Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Τρίπολης

Παναγιώτης Παπαδόπουλος