Μουσικός ο Ιούνιος για την Χορωδία Τρίπολης
Λίγες μέρες πέρασαν από την Παρασκευή 9 Ιουνίου και είναι νωπές οι μνήμες απ’ όταν το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο γέμισε από πληθώρα κόσμου για την καλοκαιρινή συναυλία των παιδικών τμημάτων της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Ήχος και χρώμα, τραγούδια βγαλμένα από τις παιδικές ιστορίες των Λάχανων και Χάχανων, της Λιλιπούπολης και του Τεμπέλη Δράκου, μπαλόνια και εικόνες συνέθεσαν ένα μαγευτικό παζλ που συνεπήρε μικρούς και μεγάλους! Το προ-παιδικό τμήμα της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, τα ΣΚΑΘΑΡΙΑ, και το παιδικό, τα ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ, μας αποχαιρέτησαν με τον πιο κεφάτο τρόπο μαζί με τις Μαέστρους τους, Ελένη Αλεξοπούλου και Αμαλία Γούλα, αντίστοιχα, και ανανέωσαν το μουσικό και συγκεκριμένα, το «τραγουδιστικό» τους ραντεβού σε λίγους μήνες, το Σεπτέμβριο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τους οποίους και ευχαριστούμε!

Ομορφιά και λυρισμό, όμως, προσέφερε το Σάββατο, 10 Ιουνίου, και το Μικτό τμήμα της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με Μαέστρο την Αμαλία Γούλα στη Νίκαια, όπου ήταν καλεσμένη στο διήμερο 37ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που έλαβε χώρα στο Κηποθέατρό της. Στενοί δεσμοί αδελφοποίησης συνδέουν τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με τη φιλόξενη ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ και με χαρά οι χορωδοί συν-τραγούδησαν για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Νίκαιας. Το ρεπερτόριο ήταν διανθισμένο με τραγούδια γνώριμα και αγαπημένα, των αδελφών Κατσιμίχα, του Γ. Μαρκόπουλου σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, του Μ. Χατζηδάκι σε στίχους Ν. Γκάτσου, παραδοσιακά …, ενώ στο πιάνο συνόδεψε ο Παναγώτης  Μαρκόπουλος. Η επιστροφή στην Τρίπολη χαρακτηρίστηκε από το ίδιο κέφι και μπρίο που διαπνέει τις εκδηλώσεις της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ τα 38 χρόνια λειτουργίας της, αφού οι χορωδοί μας διασκέδασαν σε γνωστό κέντρο του Μοσχάτου!

Με τον ίδιο μελωδικό τρόπο θα μας αποχαιρετήσει και το Γυναικείο – Νεανικό τμήμα, LA VITA, της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, με Μαέστρο την Ελένη Αλεξοπούλου, συμμετέχοντας στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας στις 30 Ιουνίου, στον εξωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου που συνδυάζει ιστορία και κάλλος! Ευχόμαστε καλή επιτυχία και σε αυτή τη συμμετοχή της LA VITA και καλή επιτυχία στη διοργάνωση!

Από τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 ΘΕΡΙΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 9 6 2023 1

#ΧΟΡΩΔΙΑ_ΤΡΙΠΟΛΗΣ