Με 14 ομάδες η Super League τη νέα σεζόν, δημιουργείται η Super League 2.

Κανονικά θα τεθεί σε λειτουργία το πλάνο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών από τη νέα σεζόν, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη των εκπροσώπων της ΕΠΟ, της Super League, της Football League με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης παρουσιάστηκε αποφασισμένος και δεν δέχτηκε να υποχωρήσει από το πλάνο του για την αναδιάρθρωση. Ετσι, το νέο πρωτάθλημα της Super League θα διεξαχθεί με 14 κι όχι με 16 ομάδες, ενώ η Super League 2 θα διεξαχθεί, όπως όλα δείχνουν με τη συμμετοχή 12 ομάδων.

Πλέον είναι σίγουρο ότι υποβιβάζονται τρεις ομάδες απευθείας από τη φετινή Super League (14ος, 15ος και 16ος), ενώ ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε στους εκπροσώπους της ΕΠΟ και της Λίγκας πως αν επιμείνουν στην απόφασή τους για 16 ομάδες στη Super League το 2019/20 και μείωσή τους σε 14 από το 2020/21, η οικονομική συμφωνία που υπήρχε με την κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον ισχύ. Αντίθετα, η Football League είναι σύμφωνη με το να ισχύσει η αναδιάρθρωση.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Βασιλειάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται, δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον βέβαια, περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά. Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιρού. 14 στη Super League, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Από την πλευρά μας δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την ΕΡΤ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις. Θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, και να μην υπάρξει μείωση και να μην υπάρξει οτιδήποτε. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε η συμφωνία από τη δικιά μας την πλευρά, δηλαδή, το τηλεοπτικό συμβόλαιο».