«Να συμπεριληφθούν και οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Αρκαδίας στα μέτρα ενίσχυσης για την τηλεοπτική κάλυψη»

 

Το μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων των ορεινών περιοχών της Αρκαδίας για κάλυψη τηλεοπτικού σήματος εκφράζει με επιστολή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στην επιστολή την οποία κατέθεσε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, κ. Αντώνιο Συρίγο, την Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κα Χαρά Καφαντάρη και τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά, ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπενθυμίζει ότι έχει επισημάνει το θέμα αυτό και στο παρελθόν μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τον αρμόδιο Υπουργό χωρίς δυστυχώς να λάβει απάντηση.

Ζητά λοιπόν να συμπεριληφθούν πάρα πολύ οικισμοί της ορεινής Αρκαδίας, τους οποίους το σημερινό νομοσχέδιο εξαιρεί.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κύριοι Πρόεδροι,

Στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Διαρκής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου συζητείται το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας».

Στο σχέδιο νόμου επισυνάπτεται «Παράρτημα περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης», για τους κατοίκους των οποίων θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

 

Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι στο Παράρτημα δεν συμπεριλαμβάνονται πολλοί οικισμοί της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, οι οποίοι επισυνάπτονται στην παρούσα επιστολή.

Το γεγονός αυτό έχω επισημάνει παλαιότερα στον αρμόδιο Υπουργό στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Θεωρώ πως η παράλειψη οφείλεται απλώς σε άγνοια των αρμόδιων υπηρεσιών, για αυτό και σπεύδω να σας ενημερώσω θέτοντας το ζήτημα ξανά και υπόψη του αρμόδιου Υπουργού ώστε να γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες διορθώσεις.

Ελπίζω όλες οι αναφερόμενες ορεινές περιοχές της Αρκαδίας να μην μείνουν αποκλεισμένες από τον ψηφιακό τηλεπικοινωνιακό χάρτη της χώρας.