Κωνσταντινόπουλος | "Καταστροφές σιτηρών στην Αρκαδία, άμεση ανάγκη για στήριξη των καλλιεργητών"
Κωνσταντινόπουλος |
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απέστειλε σήμερα επιστολή στον ΕΛΓΑ, αναφορικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιεργητές σανοδοτικών φυτών της Αρκαδίας από την κακοκαιρία και τις συνεχείς βροχοπτώσεις, ζητώντας την άμεση μέριμνα του Οργανισμού για τη στήριξή τους.
 Ακολουθεί ολόκληρη η…

“Αξιότιμοι κύριοι,

με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω γίνει αποδέκτης αντιδράσεων από καλλιεργητές της Αρκαδίας εξαιτίας ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους μετά από έντονη κακοκαιρία. Το τελευταίο διάστημα, η Αρκαδία πλήττεται από συνεχή κακοκαιρία που έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή των πολλών καλλιεργειών. Η ατυχία αυτή έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της παραγωγής – αύξηση ενεργειακού κόστους, έλλειψη εργατικών χεριών κ.α.- οδηγώντας σε απόγνωση τους καλλιεργητές της περιοχής. Οι παραγωγοί ήδη κάνουν αναφορές ζημιών προς τον Φορέα σας προκειμένου να λάβουν άμεσα οικονομική υποστήριξη για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγή.

Πιο συγκεκριμένα, οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλη ζημιά στις καλλιέργειες που προορίζονταν για την κοπή σανού, με συνέπεια αυτές να μην μπορούν να κοπούν, να αποξηρανθούν και να αποθηκευτούν. Μάλιστα πολλοί από τους αγρότες δεν πρόλαβαν να μαζέψουν τα προϊόντα από τα χωράφια τους, εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων. Η συγκομιδή πλέον είναι αδύνατη γιατί η βροχόπτωση έριξε τα σιτηρά στο χώμα με αποτέλεσμα να σαπίσουν. Η αδυναμία συντήρησης του προϊόντος που καλλιεργήθηκε χωρίς την ποιοτική του υποβάθμιση θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική δυσκολία στους καλλιεργητές σανοδοτικών φυτών. Είναι προφανές ότι η καταστροφή των σανοδοτικών φυτών και κατ’ επέκταση η έλλειψή σανού θα προκαλέσει μια αλυσίδα δυσμενών συνεπειών, καθώς οι ήδη επιβαρυμένοι – από την ενεργειακή κρίση- κτηνοτρόφοι θα δυσκολεύονται να βρουν τροφή για τα ζώα τους.

Οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν καθημερινά τους παραγωγούς της Αρκαδίας, οι οποίοι αναμένουν την άμεση στήριξή σας για την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται και για την ενίσχυση της παραγωγής που τόσο χρειάζεται η περιοχή. Για τους λόγους αυτούς, απευθύνω σ’ εσάς την παρούσα επιστολή, προκειμένου να σας ενημερώσω και να σας καλέσω να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Αναμένω ενημέρωσή σας.”

Με εκτίμηση,

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής

#Οδυσσέας_Κωνσταντινόπουλος