«Έναν που πετάει χαρτάκια, τι να τον κάνεις;» αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός βουλευτής

«Πολύ ήσσονος σημασίας» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το πρωί της Δευτέρας.

Όπως παρατήρησε «μέσα στα χρόνια που δραστηριοποιείται ο Ρουβίκωνας έχουμε καταλήξει ότι επιλέγουν μια τακτική που δεν επιφέρει μεγάλες ποινικές διώξεις» για να προσθέσει μιλώντας στο ΣΚΑΪ: «έναν που πετάει χαρτάκια τι να τον κάνεις;».

«Το πετάω χαρτάκια είναι τελικά πετάω χαρτάκια. Το πετάω μπογιές είναι ένα σοβαρότερο αδίκημα, ένα πλημέλλημα για το οποίο δικάζεσαι για μερικούς μήνες με αναστολή» πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης χαρακτηρίζοντας καλό ότι υπάρχει αυτή η νομοθεσία και ζητώντας από τη Δικαιοσύνη «να δείχνει μια αναλογικότητα στο πώς επιβάλει τις ποινές».

Ερωτηθείς για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα ο Γιώργος Κυρίτσης απάντησε ότι «ο Κουφοντίνας, όπως και άλλοι κρατούμενοι, όταν δικαιούνται άδεια πρέπει να τους δίνεται. Άδειες δίνονται σε όλους τους κρατούμενος σχεδόν ανεξάρτητα από τα αδικήματα στα οποία έχουν καταδικαστεί. Δεν βλέπω γιατί πρέπει να εξαιρεθεί η περίπτωση του κυρίου Κουφοντίνα».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τα νέα μέτρα που φέρνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που συζητείται σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «οι νέες επιβαρύνσεις είναι σε μια κατεύθυνση φορολογικής δικαιοσύνης» ενώ ειδικά για τις συντάξεις είπε ότι «το τι θα γίνει με τις συντάξεις θα το δούμε… Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα μας είναι να τελειώνουμε με τα μνημόνια».

Όσον αφορά, τέλος, τον ΕΝΦΙΑ και την μη κατάργησή του ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι είναι δίκαιο να υπάρχει ένας φόρος ακινήτων ενώ στην παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί την κατάργησή του, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος είπε ότι «και ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα είδος φόρου ακίνητης περιουσίας».

kiritsis skai
www.protothema.gr