Θέμα λίγων ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ για την περίοδο 2019 – 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων θα αναρτηθούν την 1η Ιουλίου 2019. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμού «άνοιξε» στις 3 Ιουνίου, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 14 Ιουνίου.

Οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων θα αναρτηθούν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, στην ειδική ενότητα για τον Κοινωνικό Τουρισμό. Στην ίδια ιστοσελίδα θα αναρτηθούν και οι πίνακες Αποκλειόμενων από το πρόγραμμα, λόγω μη επαρκούς μοριοδότησης.

Tο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έχει 12μηνη διάρκεια

Κατά τη διαδικασία της προσωρινής ανάρτησης των πινάκων οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων. Η ένσταση θα υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ.

Ο ΟΑΕΔ θα οριστεί συγκεκριμένη προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών που επισυνάπτονται στις ενστάσεις. Μετά την εξέταση των ενστάσεων θα αναρτηθούν τα οριστικά αποτελέσματα Δικαιούχων Παρόχων Καταλυμάτων και Αποκλειόμενων. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού θα έχει 12μηνη διάρκεια.
Κοινωνικός Τουρισμός: Η διάρκεια των διακοπών

Ο ΟΑΕΔ, όπως και στην περίοδο 2018 – 2019, έχει ορίσει δυο κατηγορίες επιδοτούμενων διακοπών στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού. Η πρώτη θα έχει διάρκεια έως πέντε ημέρες και η δεύτερη θα μπορεί να επεκταθεί έως και δέκα ημέρες.

Αναλυτικά, οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

-Από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω
-Από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας