Κεραστάρι Αρκαδίας | 5ο Διεθνές Συνέδριο Ραδιοαστρονομίας με θέμα: «Timing and Imaging of compact sources with SKA pathfinders and precursors»
Κεραστάρι Αρκαδίας
Το 5ο Διεθνές Συνέδριο Ραδιοαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί ξανά στο Κεραστάρι Αρκαδίας, 12-18 Ιουνίου με θέμα: «Timing and Imaging of compact sources with SKA pathfinders and precursors (Χρονομέτρηση και Απεικόνιση συμπαγών πηγών με δρομολογητές και προδρόμους SKA)».

Κάθε 5 χρόνια, στο χωριό Κεραστάρι της Αρκαδίας, ερευνητές ράδιοαστρονόμοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε ένα διεθνές Συνέδριο για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις και αστρονομικές τεχνικές.

Οργανωτής του σημαντικού αυτού συνεδρίου και σπουδαίος επιστήμονας είναι ο Τάσος Τζιούμης και κατάγεται από το Κεραστάρι Αρκαδίας . Είναι φυσικός-ραδιοαστρονόμος και μηχανολόγος , υπεύθυνος του Ραδιοαστρονομικού Συστήματος της Αυστραλίας, αντιπρόσωπος της Αυστραλιανής κυβέρνησης στο Διεθνή Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών στη Γενεύη και διευθυντής των μηχανικών της CSIRO ,οργανισμού που κατασκευάζει τα τεράστια ραδιοτηλεσκόπια για την παρακολούθηση και εξερεύνηση του διαστήματος.