Φαίνεται πως είναι παραπάνω από ένας ή δυο οι υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που λάμβαναν επίδομα ενοικίου, καθώς μετά το ζεύγος Ράνια Αντωνοπούλου- Δημήτρη Παπαδημητρίου, που αποχώρησαν αμφότεροι από την κυβέρνηση μετά τον σάλο, και για τους Δημήτρη Μάρδα, Κωνσταντίνο Φωτάκη και Παναγιώτη Σγουρίδη εγκρίθηκε δαπάνη διαμονής.

Ειδικότερα και όπως αποκάλυψαν σήμερα στον ΣΚΑΪ  και στην εκπομπή “Αταίριαστοι”, ο Δημήτρης Μάρδας ως εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τον Αύγουστο 2015 στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δηλαδή, έκανε αίτηση και το έλαβε στις 25 Απριλίου 2016, καθώς 8 μήνες αργότερα εγκρίθηκε η δαπάνη για την επιδότηση ενοικίου.

Παράλληλα, και για τον Κωνσταντίνο Φωτάκη ως εξωκοινοβουλευτικό Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας από 27 Ιανουαρίου 2015 – 20 Αυγούστου 2015, ήτοι την πρώτη περίοδο των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υπήρξε πίστωση 5.000 ευρώ για δαπάνη διαμονής. Σημειώνεται πως ο κ. Φωτάκης είναι και νυν αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας.

Ωστόσο, ο κ. Φωτάκης σε επικοινωνία του με τον ΣΚΑΪ αρνήθηκε ότι έλαβε το επίδομα ενοικίου, αφού όπως είπε, έγινε αίτηση, αλλά δεν έλαβε ποτέ τα χρήματα, καθώς εξήγησε ότι διαμένει στο σπίτι του γιού του στην Αθήνα και ως εκ τούτου ουδέποτε έλαβε χρήματα από το κράτος για τη διαμονή του στην Αθήνα.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Παναγιώτης Σγουρίδης (προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ), εξωκοινοβουλευτικός Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τις 26 Ιανουαρίου 2015 – 17 Ιουλίου 2015, δηλαδή και εκείνος την πρώτη περίοδο των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επίσης, με εγκρινόμενη δαπάνη 7.000 ευρώ.

Ωστόσο, και ο κ. Σγουρίδης σε επικοινωνία που είχε με τον ΣΚΑΪ αρνήθηκε πως έλαβε 7.000 ευρώ, αφού όπως είπε, όντως έκανε αίτηση, αλλά έλαβε μόλις 350 ευρώ, εξηγώντας ότι έμενε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο Αιγάλεω, έναντι 50 ευρώ το μήνα για 7 μήνες.

Σημειώνεται, πως με τη διάταξη του 2015 (για την οποία λέγεται ότι πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε μάλιστα ο Δημήτρης Μάρδας), που συμπεριλαμβανόταν στο τρίτο Μνημόνιο το οποίο ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, επεκτάθηκε παλαιότερη απόφαση που αφορούσε βουλευτές επαρχίας και δόθηκε η δυνατότητα σε όσους δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου με πλαφόν τα 1.000 ευρώ (ήδη κάνουν χρήση περίπου 110), ενώ δεν ετέθησαν εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγησή του, με αποτέλεσμα να το λαμβάνουν και βουλευτές με μεγάλη ακίνητη περιουσία ή υψηλές καταθέσεις.