Αγκαλιές, φιλιά και… κόκκινα χαλιά στο Μαξίμου από τον Τσίπρα για τον Ιβάν – Επίσημη υποδοχή στο κανάλι του ολιγάρχη από τον Καμμένο και ουισκάκι στη σουίτα του ΠΑΟΚ για Τσακαλώτο και Αχτσιόγλου

Με φωτογραφικές διατάξεις για να σβηστούν πρόστιμα, όπως στην περίπτωση της ΣΕΚΑΠ, ή κάνοντας τα «στραβά μάτια», όπως στην περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ, αλλά και ανοίγοντας τον δρόμο προς τα media, τον πολιτικό δημόσιο λόγο, ακόμη και την ισχυροποίησή του στο χώρο του αθλητισμού, η κυβέρνηση υιοθέτησε τον Ιβάν Σαββίδη, με κάθε πολιτικό κόστος.

Αυτό το πολιτικό κόστος χρεώνεται τώρα καθώς ο Ρώσος επιχειρηματίας, που «εξυπηρετούσε» με τις δηλώσεις του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τελικά δεν έκρυβε άσο στο μανίκι του αλλά περίστροφο στο ζωνάρι του.

Παρά την «κολλητή» παρέα των κυβερνώντων με τον Ιβάν Σαββίδη, κανείς δεν είχε αντιληφθεί, ότι ο Ρώσος ολιγάρχης που κυκλοφορούσε με άνεση στα κόκκινα χαλιά του Μεγάρου Μαξίμου μπορεί να τους κόστιζε τόσο ακριβά πολιτικά και σήμερα να βρεθούν και απολογούμενοι και εκτεθειμένοι όχι μόνο για την… ρωσικού τύπου εξυγίανση του ποδοσφαίρου, αλλά και για την πολιτική τους επιλογή να εντάξουν στο κυβερνητικό παρεάκι τον Ιβάν Σαββίδη.

Δεν πάει καιρός από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας σφιχταγκάλιαζε τον Ιβάν Σαββίδη και τον υποδέχονταν στο Μέγαρο Μαξίμου ως έναν επιχειρηματία που θα συνέβαλλε στην ανάπτυξη της χώρας.

Ούτε, από τότε που ο εκλεκτός επιχειρηματίας της κυβέρνησης, προφανώς κρύβοντας καλά το περίστροφό του, έπινε ουισκάκι και κάπνιζε πούρο στην σουίτα του ΠΑΟΚ μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου.

Η υποδοχή του Ιβάν Σαββίδη στο νέο του κανάλι συνοδευόμενο από τον Πάνο Καμμένο δεν ξάφνιασε και πολλούς.

 

 

Για κάποιους ήταν αναμενόμενο λόγω και της στενής τους σχέσης.

 

 

Βέβαια είχαν οι δυό τους και πολλούς ακόμη λόγους να έρθουν πιο κοντά καθώς ο κουμπάρος του Ιβάν είναι φερόμενος ως «μεσάζων» Παπαδόπουλος, στην υπόθεση για την Σαουδική Αραβία, και ίσως το ενδιαφέρον για τα όπλα να τους έκανε να τα βρουν και σε άλλα θέματα, αδιαφορώντας ακόμη και για την εικόνα διαπλοκής, όταν ένας υπουργός χειροκροτεί τo νέο μεντιακό απόκτημα ενός επιχειρηματία.

Μέχρι το… μεγάλο μπαμ του Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας η κυβέρνηση δεν έκρυβε την αδυναμία της στον Ιβάν και ακόμη και τώρα με δυσκολία προσπαθεί να την κρύψει.

 

www.parapolitika.gr