Η παράταξη ¨Για την Τρίπολη- Δημήτρης Βόσνος¨ θα συνεργαστεί με την παράταξη του κ Γιάννη Σμυρνιώτη ¨ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ¨
Η παράταξη ¨Για την Τρίπολη- Δημήτρης Βόσνος¨ θα συνεργαστεί με την παράταξη του κ Γιάννη Σμυρνιώτη ¨ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ¨
Η παράταξη ¨Για την Τρίπολη- Δημήτρης Βόσνος¨ στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου θα συνεργαστεί με την παράταξη του κ Γιάννη Σμυρνιώτη ¨ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ¨.

Φίλες και Φίλοι 

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες

Η Τρίπολη και γενικότερα, ο Δήμος μας, για πολλά χρόνια  αποτελεί σημείο αναφοράς, επίκεντρο των προσπαθειών μας, της αγωνίας μας και φυσικά, της Πολιτικής μας δραστηριότητας. Αποτελεί   πεποίθηση μας ότι η Απερχομένη Δημοτική Αρχή είναι κατώτερη των περιστάσεων. Χωρίς φαντασία, χωρίς στρατηγική βυθισμένη σε μια μίζερη καθημερινότητα με αντιφατικές επιλογές  και κυρίως ανίκανη να διαχειριστεί  να ολοκληρώσει ακόμα και αυτά τα ελάχιστα έργα που κατάφερε να δρομολογήσει. 

Ακόμα και στις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν όχι μόνο έμεινε απλός θεατής αλλά δεν κατάφερε στοιχειωδώς να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δήμου μας. Ενδεικτικά θα αναφερθώ σε τρεις περιπτώσεις.

  • Η κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου στην Τρίπολη προφανώς και έχει οφέλη και είναι επιθυμητή, ωστόσο η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να διαγνώσει τους κινδύνους και να διαπραγματευτεί σωστά με την εταιρεία διανομής είχε ως αποτέλεσμα την σημερινή κατάσταση των δρόμων της Τρίπολης για τους οποίους όλος ο κόσμος φωνάζει. Σκάφτηκαν οι δρόμοι για να περάσουν οι αγωγοί του φυσικού αεριού και το οδόστρωμα καταστράφηκε. Εάν η κλίμακα της παρέμβασης ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να επιτευχθεί καλύτερη αποκατάσταση, η Δημοτική Αρχή όφειλε  να το έχει προβλέψει και να μην χορηγήσει την άδεια εγκατάστασης των αγωγών πριν την εξασφάλιση  ανταποδοτικού που θα αφορούσε την πλήρη ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων μετα την ολοκλήρωση των δικτύων. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και  η Τρίπολη έμεινε με κατεστραμμένους δρόμους.  
  • Το Κολυμβητήριο έκλεισε και παραμένει κλειστό για τέσσερα χρόνα, επειδή η Δημοτική Αρχή εφηύρε στατική ανεπάρκεια του φέροντα οργανισμού προκειμένου να πετύχει την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης. Το πρόσθετο αντικείμενο δεν κρίθηκε επιλέξιμο, το έργο πήγε στα βράχια και το κολυμβητήριο εξαιτίας της «πιστοποιημένης»  στατικής ανεπάρκειας παρέμεινε κλειστό με συνέπεια τα παιδιά μας να φτάνουν ως το Άργος για να βρουν κολυμβητήριο.
  • Η πλατεία Αγίου Βασιλείου,το πολυδιαφημιζόμενο «εμβληματικό έργο» του απερχομένου Δημάρχου, έχει καταντήσει «γεφύρι της Άρτας» οδηγούμενο στα βράχια, όπως όλοι οι πολίτες καθημερινά διαπιστώνουν και πλεον αποτελει ισχυρό τεκμήριο της  ανικανότητας και προχειρότητας της Δημοτικής Αρχής. 

 

Ο Δήμος Τρίπολης επιβάλλεται να αποκτήσει νέα Δημοτική Αρχή. Επιβάλλεται να αφήσει πίσω του την χαμένη τετραετία και να δει από νέα οπτική όχι μόνο για την επόμενη 5ετια, αλλά και το ρόλο του στην τοπική οικονομία που είναι σκόπιμο να αποκτήσει επιδραστικότητα και κυρίως αποτελεσματικότητα.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που έκανε ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ  για συνεργασία των υγιών δυνάμεων το τόπου μας και την δημιουργία της νέας ευρύτερης ανεξάρτητης παράταξη Νίκης,   και έχοντας κοινές προσεγγίσεις μ΄αυτόν   στην στρατηγική ανάπτυξης του Δήμου μας αποδεχθήκαμε την συνεργασία των δυο παρατάξεων και την συμπόρευση  μας στις επόμενες εκλογές  υπό την ηγεσία του στο ψηφοδέλτιο «ΤΡΙΠΟΛΗ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Μετα την κατάθεση του ψηφοδελτίου της «ΤΡΙΠΟΛΗ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ»  στο οποίο συμμετέχω τόσο εγώ όσο και άλλα  στελέχη της παράταξης «ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ», είναι σκόπιμο να δημοσιοποιήσουμε της κεντρικές  στοχεύσεις που οδήγησαν  στη απόφαση αυτή και για τις οποίες θα παλέψουμε από κοινού.

 

Α.    ΕΡΓΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

  1. Το συμμάζεμα του Δήμου που θα οδηγήσει σε μείωση δαπανών οι οποίες θα επιτρέψουν την αντίστοιχη μείωση όλων των  Δημοτικών Τελών.
  2. Η ολοκλήρωση της κατασκευής της Περιφερειακής οδού.
  3. Η κατασκευή όλων των έργων υποδομής στις περιοχές επέκτασης του σχεδίου πόλης Τρίπολης, Πολεοδομική Ενότητα (Π.Ε.) Σπάρτης και Π.Ε.Κολοκοτρώνη.
  4. Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών κυρίως Τεγέας , Κορυθίου , Μαντινείας , που βρίσκονται στην ζώνη πλημμύρας γύρω από τις καταβόθρες του Στενού, του Νεοχωρίου του Κανατά  , Παρθενίου και των Ριζών.
  5. Η κατασκευή του Δημοτικού Σκοπευτηρίου Τεγέας.
  6. Η κατασκευή κυκλικού κόμβου στην συμβολή Περιφερειακής Οδού και της οδού Καλάμων (1ο Λύκειο) και βελτίωση του κόμβου της Σπάρτης ( γραμμές τραίνου ).
  7. Η κατασκευή μονάδας καθαρισμού και αποσκλήρυνσης του νερού υδροδότησης για την αντιμετώπιση των αλάτων που ταλαιπωρούν όλα τα σπίτια της πόλεως.
  8. Δράσεις και προγράμματα για την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης του Δήμου (οδοφωτισμός με led κλπ, ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων κλπ)
  9. Τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου και την παραλή ψηφιακών υπηρεσιών μέσω διαδικτύου σε όλους του Πολίτες.
  10. Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων, πράσινων διάδρομων και περαστικών μονοπατιών.
  11. Ο χαρακτηρισμός όλου Δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου , σε όλα τα εκτός σχεδίου γήπεδα  , σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΣτΕ σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου , προκειμένου να μην απαξιωθούν όλα τα οικοδομήσιμα γεωτεμάχια που έχουν αγοραστεί με την προοπτική της ανοικοδόμησης.   
  12. Ο συνολικός Χωροταξικός Σχεδιασμός του Δήμου Τρίπολης που θα υλοποιηθεί με την σύνταξη και έγκριση του Τοπικού Χωροταξικού Σχέδιου.

Β.    ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΕΡΓΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ & ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ.

  1. Η ολοκλήρωση των έργων της Τάκας με την δημοπράτηση και κατασκευή του αρδευτικού δικτύου.
  2. Η ολοκλήρωση της Επαρχιακής Οδού Τρίπολης Άστρους στο τμήμα της από τον Άγιο Σώστη ως τους Άγιους Δέκα με παράκαμψη των οικισμών της Τεγέας.
  3. Η κατασκευή κυκλικών κόμβων επί της οδού Ναυπλίου εκατέρωθεν του αυτοκινητόδρομου για την σύνδεση των παράπλευρων οδών με την οδό Ναυπλίου.

ΟΙ Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι & Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΣΝΟΣ 

Πρώην Δήμαρχος Τεγέας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΔΕ Τρίπολης

ΑΜΠΑΤΖΗ ΒΑΛΙΑ

Δημοσιογράφος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΔΕ Λεβιδίου

ΓΑΡΓΑΛΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αγρότης – Παραγωγός

Υποψήφιος Προέδρος ΤΚ Στενού – ΔΕ Κορυθίου

ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μηχανικός ΤΕ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΔΕ Τεγέας

ΔΕΔΟΥΣΗ – ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗ ΑΘΗΝΑ

Ελεύθερος Επαγγελματίας

Υποψήφιος Προέδρος ΤΚ Αλέας – ΔΕ Τεγέας

ΚΟΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ιδιωτικός Υπάλληλος

Υποψήφιος Προέδρος ΤΚ Μαυρικίου – ΔΕ Τεγέας

ΝΙΑΣΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Φιλόλογος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΔΕ Τεγέας

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023_ΔΗΜΟΥ_ΤΡΙΠΟΛΗΣ #γιαννης_σμυρνιωτης #δημητρης_βοσνος