Η ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από τη Β΄Εθνοσυνέλευση του Άστρους
Η ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από τη Β΄Εθνοσυνέλευση του Άστρους
Η ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για την επέτειο των 200 ετών από τη Β΄Εθνοσυνέλευση του Άστρους την 25/4/2023, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν.

Συμμετείχαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Μπένος, ο Γ.Γ. Γιάννης Πισιμίσης, οι αντιπρόεδροι  Αναγνωστοπούλου Ουρανία, και Δαλιάννης Γιάννης, η ειδική γραμματέας Δάρα Αναστασία, ο υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων Λουρδής Γεώργιος, οι σύμβουλοι Αντζινά Μαρία, Σαπουνάκη Ιωάννα καθώς και  οι Καραγιάννη – Τσέρτου Νάντια και Κέτης Γεώργιος. Ακόμα, παρευρέθησαν οι ειδικοί σύμβουλοι αρχαιολογίας Τζιαμπάσης Κωνσταντίνος και πολιτισμού Διαμαντοπούλου Γεωργία. Επίσης, οι εν λόγω συμμετέχοντες παρακολούθησαν και το επιστημονικό συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν διάσημες προσωπικότητες του ιστορικού και συνταγματικού χώρου.   

Η Β΄ Εθνοσυνέλευση του Άστρους, παρότι δεν κατόρθωσε να εξαλείψει τις έντονες διαμάχες μεταξύ των πολιτικών και στρατιωτικών , και την εμφύλια σύρραξη που ακολούθησε, εν τούτοις κρίνεται ιστορικά ως σημαντικό γεγονός γιατί κατόρθωσε να θέσει τις βάσεις για ένα κράτος σύγχρονο , ευρωπαϊκό, διαπνεόμενο από τις αρχές του Διαφωτισμού. Ένα κράτος, κατ επέκταση, δημοκρατικό και προοδευτικό για την εποχή του, κατοχυρώνοντας ελευθερίες και πολιτικά δικαιώματα.   

Ακολούθως, ο πρόεδρος Παν. Μπένος, από κοινού με τους Λουρδή Γεώργιο, Κέτη Γεώργιο, Τζιαμπάση Κωνσταντίνο  και τον πρόεδρο του Δ.Δ. Αγίου Ανδρέα Κυνουρίας Σούρσο Αθανάσιο, μετέβησαν στο Αρκαδικό χωριό. Ένα πανέμορφο χωριό από τους απανταχού Αρκάδες σε μια ιδιαίτερης ομορφιάς περιοχή, που ξεκίνησε στην δεκαετία του 1980, στα πλαίσια ενός Οράματος επανασύνδεσης του Ελληνισμού του Εξωτερικού με την μητέρα Ελλάδα. Δυστυχώς, τα προβλήματα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού κ.α.), δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα, να γίνουν και άλλα τέτοια Χωριά, (Κρητικό, Θεσσαλικό, Μακεδονικό κ.α.), που τόσο έχει ανάγκη η Πατρίδα μας. Προσπαθώντας να βοηθήσουμε στην επίλυση των βασικότερων εκ των προβλημάτων, θα εντοπίζαμε τα παρακάτω: 

  • Η απρόσκοπτη υδροδότηση του Χωριού, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που έχει και τον περισσότερο κόσμο. 
  • Ηλεκτροφωτισμός τουλάχιστον στους κεντρικούς δρόμους και ένα Συνεδριακό κέντρο που παραμένει επί χρόνια ημιτελές (στα μπετά) πρέπει να ολοκληρωθεί για να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή. 

Τα παραπάνω θεωρούμε ότι χρήζουν άμεσης προτεραιότητας, τόσο για τους Κατοίκους του Αρκαδικού Χωριού, όσο και για όλους τους Έλληνες, για να μπορέσουμε έστω και σήμερα, την τελευταία στιγμή, να διασώσουμε το όραμα της επανασύνδεσης των Ομογενών μας με την μητέρα Ελλάδα και αποφασίστηκε η από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων με τους ομογενείς και τις τοπικές αρχές.

Η Π.Ο.Ε. πάντα κοντά σε κάθε σύλλογο της Αρκαδίας και θα συμβάλλει ενεργά για μια ΑΡΚΑΔΙΑ της ανάπτυξης, της ζωντάνιας , της παράδοσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΠΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΥΠΕΥ. ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΟΥΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                                            ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

#ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ_ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ_ΕΛΛΑΔΟΣ