ΈΩΣ 12 ΑΠΡΙΛΊΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΉ ΤΟΥ Ε9
Παράταση για αλλαγές στο Ε9 έως τις 12 Απριλίου (αντί για 31 Μαρτίου) δίνει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Το Ε9 θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν όσοι φορολογούμενοι απέκτησαν το 2022 ακίνητα με αγορά, δωρεά-γονική παροχή ή κληρονομιά, όσοι μεταβίβασαν ακίνητα με πώληση, δωρεά ή γονική παροχή και όσοι είχαν άλλου είδους μεταβολές, όπως για παράδειγμα η αύξηση της επιφάνειας των ακινήτων τους λόγω αποκάλυψης ξεχασμένων τετραγωνικών. Επίσης, με την ίδια τροπολογία δίνεται έκπτωση 3% σε όσα φυσικά πρόσωπα πληρώσουν εφάπαξ, έως τις 31 Ιουλίου, το σύνολο του ποσού που θα προκύψει από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Προβλέπεται ακόμη και η πληρωμή του φόρου σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται στο τέλος Ιουλίου του 2023 και την τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου του 2024.

 ΠΑΡΑΤΕΊΝΕΤΑΙ ΈΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΊΟΥ «ΤΟ ΚΑΛΆΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΎ»
Σειρά ρυθμίσεων για την αγορά και την προστασία του καταναλωτή περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή. Με τις διατάξεις αυτές, μεταξύ άλλων, τροποποιούνται οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων κατά την ανακοίνωση περί μειώσεων τιμών ως εξής: «Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής». Με άλλες διατάξεις, επεκτείνεται η ισχύος της πρωτοβουλίας «το καλάθι του νοικοκυριού» έως και τις 30 Ιουνίου, προβλέπεται ότι άδειες παραγωγού και επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών, οι οποίες κατά την έναρξη ισχύος του νόμου δεν έχουν ανανεωθεί, μπορούν να ανανεωθούν έως την 30ή.4.2023, ορίζεται ότι οι ενώσεις καταναλωτών ευθύνονται για την ακρίβεια των πληροφοριών που ανακοινώνουν προς ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και όταν ανακοινώνουν στοιχεία, τα οποία προκύπτουν από έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει, οφείλουν να θέτουν στη διάθεση του καταναλωτικού κοινού και κάθε ενδιαφερόμενου, τα στοιχεία που αφορούν στον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας. Τέλος, προβλέπεται η άμεση φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων που υλοποίησαν επενδυτικά σχέδια εντός του έτους 2022, αλλά δεν κατέστη δυνατός ο έλεγχός τους από τη διοίκηση και προστίθεται το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος  στους τεχνολογικούς φορείς της χώρας.

ΠΡΕΜΙΈΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΆΘΙ ΤΟΥ ΝΟΝΟΎ» ΜΕ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΈΝΙΑ ΑΥΓΆ, ΛΑΜΠΆΔΕΣ
Το «Καλάθι του Νονού» ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Μαρτίου. Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου και αφορά προϊόντα που σχετίζονται με τα δώρα του Πάσχα (παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, λαμπάδες κτλ). Ακόμη, στις 4 Απριλίου θα είναι διαθέσιμο και το «Καλάθι του Πάσχα» που ουσιαστικά αντικαθιστά το «καλάθι της Σαρακοστής» και δημιουργείται για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι και θα περιλαμβάνει αρνί, τσουρέκια κτλ.

 ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΆΜΕΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΏΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΏΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΏΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΎΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ POS
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, καθορίζονται οι τεχνικές απαιτήσεις και οι προθεσμίες αναβάθμισης για τις περίπου 300.000 εν λειτουργία Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές (ΦΤΜ) και ΑΔΗΜΕ (Αυτόνομες Δημοσιονομικές Μονάδες Επεξεργασίας), σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ. Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, οι υφιστάμενες εν λειτουργία ΦΤΜ και ΑΔΗΜΕ θα μπορούν να διασυνδέονται με τερματικά αποδοχής καρτών πληρωμών (EFT/POS), προκειμένου να μεταδίδουν σε αυτό το ποσό πληρωμής με κάρτα και ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η έκδοση της σχετικής απόδειξης. Επίσης, στην απόφαση καθορίζονται προδιαγραφές για την διαβίβαση συμπληρωματικών πληροφοριών από τους ΦΗΜ προς την ΑΑΔΕ, σχετικές με την πληρωμή με κάρτες, και για τη δυνατότητα αναβάθμισης λογισμικού χωρίς την επιτόπια επίσκεψη τεχνικού. Για τις επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 100.000€, ως ημερομηνία ολοκλήρωσης της αναβάθμισης ορίζεται η 30.06.2023, ενώ για τις επιχειρήσεις που ο κύκλος εργασιών υπερβαίνει τις 100.000€, ορίζεται η 31.07.2023.

ΕΚΛΟΓΈΣ 2023: ΑΛΛΑΓΈΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΏΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΆΤΩΝ
Με τροπολογία (άρθρο 1) που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τα Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, προβλέπεται η απαγόρευση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή, κατά την οποία διεξάγονται εθνικές εκλογές, προκειμένου να είναι εφικτή η απρόσκοπτη άσκηση των εκλογικών δικαιωμάτων, όσων ασκούν εμπορική δραστηριότητα ή εργάζονται στον κλάδο του εμπορίου, και ιδίως των ετεροδημοτών. Με άλλη διάταξη επιτρέπεται, για το οριζόμενο χρονικό διάστημα, αναπροσαρμογή του μισθώματος που ανέρχεται σε ποσοστό τρία τοις εκατό (3%), κατά ανώτατο όριο, σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022, και για τις εμπορικές μισθώσεις διατηρητέων ακινήτων (π.δ. 34/1995).

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, υποστηρικτής σε ένα από τα σημαντικότερα event το«TBEX Europe 2023 –Peloponnese Food Stories», επιδοτεί 50% τη συμμετοχή των μελών του

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, επιδοτεί με 50% τις Αρκαδικές επιχειρήσεις, τροφίμων και ποτών που θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας “PELOPONNESE Food Stories” το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου  «TBEX Europe 2023».

Το «TBEX Europe 2023», ένα από τα μεγαλύτερα events παγκοσμίως στον χώρο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, με συμμετέχοντες online travel media, travel bloggers, δημιουργούς περιεχομένου Social Media, ταξιδιωτικές εταιρείες και στελέχη οργανισμών διαχείρισης και προώθησης προορισμών θα φιλοξενηθεί από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2023 στην Καλαμάτα.

Όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου συναντιούνται για να μάθουν από τους ειδικούς του χώρου, να δικτυωθούν, να χτίσουν φιλίες και να εξερευνήσουν τον προορισμό. ​ Επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου συναντούν τους κορυφαίους του είδους, μαθαίνουν και έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν ανακαλύπτοντας τις καλύτερες πρακτικές των DMOs (Εταιριών Διαχείρισης Προορισμών) και των γνωστότερων τουριστικών brand με στόχο να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά και να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό τους.

Συμμετοχή

Το κόστος συμμετοχής είναι: 300€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Τι περιλαμβάνει :

  • Προσφορά των προϊόντων σας για την υλοποίηση συνταγών και παραγωγής των προσφερόμενων εδεσμάτων
  • Δειγματισμός προϊόντων σας

Επιπλέον

  • Το προϊόν σας θα ενταχθεί ως βασικό συστατικό σε μια από τις συνταγές που θα παρουσιαστούν με στόχο να υπάρχει μεγαλύτερη συνάφεια και θα αναγράφεται στα σημεία παρασκευής και τις συνταγές που θα διατεθούν στους συμμετέχοντες (τα αρχεία θα είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή και επομένως θα υπάρχει και ηλεκτρονική παραπομπή σε ενδεχόμενη ιστοσελίδα).
  • Προβολή στο σημείο μέσω τοποθέτησης υλικού (branding) στο τραπέζι διάθεσης των προϊόντων σας.
  • Προβολή στο σημείο μέσω αυτοστήρικτου προωθητικού υλικού (branding) δίπλα στο σημείο διάθεσης των προϊόντων σας.

Επικοινωνία – Προϋποθέσεις και Δηλώσεις συμμετοχής

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η επιχείρηση να είναι μέλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Για να στείλετε την αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr  (Σημαντικές ανακοινώσεις)

Όλες οι λεπτομέρειες του event στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

Περισσότερες πληροφορίες: Γιατράκου Κατερίνα , Τηλ: 2721093333, 2721361422

Το άρθρο Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο & Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, υποστηρικτής «TBEX Europe 2023 –Peloponnese Food Stories» εμφανίστηκε πρώτα στο astros-kynourianews.gr.

Πηγή