Την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης, για να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες των 2 υπηρεσιών και να συζητήσουν τους τρόπους αντιμετώπισης.

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος αναφέρθηκε στην ανεπαρκή αστυνομική δύναμη βάσει του πληθυσμού του Δήμου λόγω κενών οργανικών θέσεων και αποσπάσεων, στα ακινητοποιημένα οχήματα και μηχανές λόγω βλαβών, στην έλλειψη αλεξίσφαιρων γιλέκων,  αναλωσίμων, γραφικής ύλης ακόμα και συνεργείου καθαρισμού.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρθηκε στην πρόληψη (π.χ. καθαρισμός και διάνοιξη αγροτικών δρόμων, αποκατάσταση οδοστρώματος) και στον άρτιο εξοπλισμό με συντηρημένα οχήματα  ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Μίλησε ακόμα για την αναγκαιότητα καθαρισμού των δεξαμενών από φερτά υλικά, διότι καταστρέφονται οι αντλίες των οχημάτων και το κόστος επισκευής είναι μεγάλο. Τέλος τόνισε το μεγάλο θέμα της μετεγκατάστασης της υπηρεσίας, για να παραμείνει στον αστικό ιστό του Δήμου και να μην κινδυνεύσει να μετατραπεί σε απλό κλιμάκιο.

Ο κύριος Μιχόπουλος με τη σειρά του επιβεβαίωσε ότι λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων οι Κυβερνήσεις μειώνουν συνεχώς τα έξοδα των υπηρεσιών  και αυτό έχει άμεση επίπτωση στην καθημερινότητα των πολιτών.  Ο Δήμος Μεγαλόπολης παρόλο που έχει λάβει σχετικές αποφάσεις για την Πυροσβεστική, δεν τις εφάρμοσε και δεσμεύτηκε ότι ως μέλλουσα δημοτική αρχή θα προχωρήσει άμεσα στην μετεγκατάσταση και  θα διασφαλιστεί  η παραμονή της Πυροσβεστικής  στην πόλη.

Επίσης ο κ. Μιχόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την υποστήριξη της λειτουργίας του Αστυνομικού τμήματος , τόσο σε ότι αφορά την συντήρηση των οχημάτων αλλά και για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Διαβεβαίωσε ότι ως μέλλουσα δημοτική αρχή η πολιτική προστασία θα έχει άμεση προτεραιότητα, για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας και για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών.