Επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος Κυνουρίας
Επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος Κυνουρίας
Το 2023 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Φέτος ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας εορτάζει τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος Κυνουρίας.

Μιας επέτειος μνήμης όπου ένα ετερόκλητο πλήθος Ελλήνων απέδειξε ότι μπορεί να παραμερίζει τις διαφορές του για το καλό της πατρίδας, υπέρ του αγώνα για ανεξαρτησία και αυτονομία. Η σημαντική αυτή επέτειος αποτελεί μια ευκαιρία για πανελλαδική ανάδειξη του τόπου μας και διάδοσης της ιστορίας μας.

Στο πλαίσιο των εορτασμών θα υλοποιηθούν ποικίλες επετειακές εκδηλώσεις οι οποίες έχουν οργανωθεί με σκοπό να τιμήσουμε το ιστορικό αυτό γεγονός με την αρμόζουσα λαμπρότητα και επισημότητα. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα ανασύρουν μνήμες και θα αναδείξουν ένδοξες ιστορικές στιγμές.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προγραμματίζονται να υλοποιηθούν και άλλες δράσεις μέσα από τις οποίες θα αποδοθεί φόρος τιμής στους προγόνους μας σε όλους αυτούς που πάλεψαν για τη δημοκρατία μας.  

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους ώστε να τιμήσουν με την παρουσία τους τις επετειακές εκδηλώσεις όπου με την βοήθεια των ιστορικών μαρτυριών, της εικόνας και του ήχου, θα μπουν στο κλίμα της ιστορικής αυτής ημέρας και θα φωτίσουν την ιστορία του Άστρους και του σημαντικού ρόλου που έπαιξε.

2

#ΓΙΟΡΤΗ #εκδηλωση