Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, εισηγήθηκε αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος και χωρίς να υπάρχει εξαίρεση για την Εθνική ομάδα.

Είναι πλέον οριστικό και δεν πρόκειται για σενάριο. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, εισηγήθηκε αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος και χωρίς να υπάρχει εξαίρεση για την Εθνική ομάδα.

Ο Αυστριακός εκπρόσωπος της FIFA, ο οποίος δεν πείστηκε από την κουβέντα που είχε με τον Βαγγέλη Γραμμένο στη συνάντησή τους, στέλνει αρνητική εισήγηση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για τη χώρα μας και εξηγεί στο έγγραφό του τους λόγους που παίρνει μια τέτοια απόφαση.

Στο έγγραφο που έχει αποστείλει, γίνεται αναφορά στην είσοδο του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, στη διακοπή του πρωταθλήματος , στη διαγραφή του ΠΑΟΚ από την ECA, στις δικαστικές υποθέσεις που καθυστερούν να τελεσιδικήσουν και όχι μόνο.

Ο κ. Χούμπελ λέει πως το πρωτάθλημα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες και όχι στο γήπεδο, ενώ αναφέρεται και στις συστάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης προς την ΕΠΟ που δεν υλοποιήθηκαν. Για το λόγο αυτό, τονίζεται πως η τρέχουσα κατάσταση δεν επιτρέπει στην ΕΠΟ να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων. Η Εθνική ομάδα δεν εξαιρείται απ’ όλο αυτό.

Το θετικό είναι πως η εισήγησή του δεν θα πάει στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA, κάτι που θα σήμαινε πως θα λαμβάνονταν αποφάσεις με άμεση ισχύ, αλλά στην Επιτροπή Ομοσπονδιών-Μελών και θα συζητηθεί το Μάιο ή τον Ιούνιο. Επομένως, δίνεται λίγος χρόνος για άμεσες αλλαγές. Είτε αλλάζουμε είτε βουλιάζουμε…