Το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας – Παράρτημα Αρκαδίας στην Τρίπολη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, αιθ. Δ. Μητρόπουλου, με σκοπό τη διασύνδεση και τη δικτύωση του με την τοπική κοινωνία και τις όμορες Περιφερειακές Ενότητες.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ) είναι μια ελληνική επιστημονική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2017, αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα και υπηρετεί με κάθε νόμιμο τρόπο την ανάγκη προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο εντός και εκτός της Ελλάδος. Η ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας υπαγορεύτηκε από την ανάγκη ανασύστασης της Ελληνικής Πολιτιστικής ετερότητας και επαναπροσδιορισμού του εαυτού μας στον κόσμο όχι πλέον με όρους αναπαραγωγής, αλλά δημιουργίας. Κύριο μέλημα του Ινστιτούτου είναι η ανάδειξη των αξιών του πολιτισμού, η προώθηση της συνεργασίας και η οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με απώτερο σκοπό τη δημιουργία σχέσεων συναισθηματικής εγγύτητας με αλλοεθνείς λαούς, οι οποίες θα υφίστανται πέρα από τις αλλαγές των κυβερνήσεων.

Το Ε.Ι.Π.Δ επιθυμεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην πνευματική ζωή του τόπου μας συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, στην ενίσχυση νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών και γενικά στη δημιουργία ενός στιβαρού πολιτιστικού υποστρώματος μέσα από τη μελέτη, ανάλυση, διάδοση και προβολή με κάθε μέσον, όλων των πτυχών του Ελληνικού Πολιτισμού. Η δράση του Ινστιτούτου αναπτύσσεται σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους κυβερνητικούς φορείς, ως είναι τα Υπουργεία Πολιτισμού και Εξωτερικών και η Διπλωματική Ακαδημία, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιστημονικά ινστιτούτα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας διαθέτει παραρτήματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, τα οποία αναπτύσσουν πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα στα πλαίσια των ιδρυτικών αρχών και κατευθύνσεων του Ινστιτούτου.

  Το Ε.Ι.Π.Δ. Αρκαδίας αποτελεί ένα από τα πρώτα παραρτήματα του Ε.Ι.Π.Δ. στη χώρα και σε αυτό συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, καλλιτέχνες, φοιτητές και εθελοντές.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επιφανείς προσωπικότητες από τους χώρους των Τεχνών, των Γραμμάτων και των Επιστημών, θα παρουσιαστεί η επιστημονική ομάδα του Ε.Ι.Π.Δ Αρκαδίας και θα ανακοινωθούν οι στόχοι του παραρτήματος για το έτος 2018/2019. Το πρόγραμμα των ομιλιών θα ανακοινωθεί σύντομα.

 Την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Πέννυ Καλύβα, Δημοσιογράφος – Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου ( ΕΔΙΠΤ).

 Η μουσική πλαισίωση της εκδήλωσης θα γίνει από την Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης.

Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν σε μπουφέ γευστικές δημιουργίες.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Email επικοινωνίας: eipdarcadias@gmail.com

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.