Επεισόδια με πέντε τραυματίες σημειώθηκαν στις 7 το απόγευμα στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, στην οδό Ναυάρχου Βότση 11, στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα ομάδα 30 ατόμων ατόμων εισέβαλε στον «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα» κρατώντας λοστούς, καδρόνια και καπνογόνα.

Οι παρευρισκόμενοι στον χώρο τους απώθησαν, ωστόσο 5 άτομα τραυματίστηκαν και 3 από αυτά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση έγινε από ακροδεξιούς – νεοναζί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα indymedia, οι επιτιθέμενοι φώναζαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής, ενώ στους τραυματίες είναι και η δικηγόρος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα.

Η ανακοίνωση του ΚΕΕΡΦΑ για το περιστατικό

«Χρυσαυγίτες τραυματίζουν την Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρο της οικογένειας Παύλου Φύσσα στη δίκη της ΧΑ

Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά. Ομάδα δέκα νεοναζί της Χρυσής Αυγής εισέβαλε στο χώρο, φορώντας κράνη και κρατώντας στειλιάρια και πυρσούς.

Τραυμάτισαν την Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρο της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και άλλα τέσσερα άτομα. Όσο τα Γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής παραμένουν ανοικτά, οι ελευθερίες και οι ζωές όλων μας απειλούνται.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να ολοκληρωθεί για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Ήδη, στην διαδικασία έχει επιβεβαιωθεί με το πιο κραυγαλέο τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή με το μανδύα πολιτικού κόμματος λειτούργησε και λειτουργεί ακόμη ως μιά εγκληματική ναζιστική συμμορία. Η απομόνωση του είναι πλήρης και καταφεύγουν σε χτυπήματα για να δηλώσουν ότι ακόμη μπορούν να κάνουν επιδείξεις πυγμής, για να συγκρατήσουν έτσι το ναζιστικό τους πυρήνα.

Απαιτούμε να κλείσει εδώ και τώρα το Γραφείο-ορμητήριο στο Πειραιά και να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες που εισέβαλαν στη Φαβέλα.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς και το αντιφασιστικό κίνημα να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση το ΑΜΕΣΟ κλείσιμο του Γραφείων της συμμορίας στο Πειραιά και με μαζικές κινητοποιήσεις να τους σταματήσουμε.

Να δώσουμε δυναμική απάντηση με το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη, Ομόνοια 3μμ»

 

(πηγή: ΣΚΑ/ΑΠΕ